ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ


ΤΟ  ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ   ΠΑΡΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ

      
Η επαναδραστηριοποίηση  της  Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας  «Κύπρος 74» ανησύχησε σφόδρα το απορριπτικό μέτωπο της  παροικίας (Συλλούρης - κίνημα Αλληλεγγύη, Μασσοστασής - ΕΔΕΚ και ΕΛΛΑΣ) και αντέδρασαν έντονα υιοθετώντας αντιδημοκρατικές πρακτικές του παρελθόντος, που ζημίωσαν  ανεπανόρθωτα το παροικιακό κίνημα.

Η δημοκρατική διαδικασία της  επαναδραστηροποίησης, όπως η μαζική γενική συνέλευση, η μαζική προσέλευση στις κάλπες και η διάφανη εκλογική διαδικασία πανικόβαλλαν εκείνους,  οι οποίοι ήθελαν να φιμώνουν διαχρονικά  το προσφυγικό κίνημα και να στρεβλώνουν τη στάση της παροικίας, όσον  αφορά τη  διάθεσή της για επίτευξη εφικτής, έντιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης. 

Οι πλείστοι από τα στελέχη του απορριπτικού μετώπου δεν είναι πρόσφυγες και αδυνατούν να κατανοήσουν το μεγάλο πρόβλημα της  προσφυγιάς και την ανησυχία του για το μέλλον των ιδίων και της κατεχόμενης πατρίδας τους.

Επιδιώκουν να παραμείνουν τα πράγματα  ως έχουν διότι βολεύονται και ωφελούνται σε βάρος  των προσφύγων.


Στοχεύουν στη συμμετοχή, στη  νομή και τη διαχείριση της εξουσίας στη μισή Κύπρο και αδιαφορούν για την τύχη της κατεχόμενης.

Πάνε στην Κύπρο και έχουν και που να μείνουν και που να κοιμηθούν αδιαφορώντας αν οι απόδημοι πρόσφυγες δεν έχουν  στην Κύπρο «που την κεφαλήν κλίναι» .

Αυτή η αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική στάση απέναντι στους  πρόσφυγες και σε όσους  προσδοκούν εφικτή λύση του Κυπριακού εν ζωή και όχι μετά θάνατο έχει διάφορες  εκφάνσεις:
1)      Μεθόδευσαν την περιθωριοποίηση των στελεχών του παροικιακού κινήματος  που διαφωνούν με την πολιτική τους  στάση στο Κυπριακό και  κατέβαλαν την ηγεσία της  Ε.Κ.Ε. και  της  Ο.Κ.Ο.Ε. Στην Ε.Κ.Ε. με ψευδείς υποσχέσεις και στην Ο.Κ.Ο.Ε. με διαβλητές διαδικασίες (βρίσκεται  στο δικαστήριο η υπόθεση. Εμείς θα σεβαστούμε την όποια απόφαση). 
2)      Προχώρησαν σε καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών, τόσο στην Ε.Κ.Ε, όσο και  στην Ο.Κ.Ο.Ε.
α)   Δεν προσκαλούνται οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Δημοκρατική  Συνεργασία, Ανανεωτική-Αγωνιστική και Αλληλεγγύη  στις  συναντήσεις  με κυβερνητικούς  αξιωματούχους.
      Δήλωσαν ότι σκέπτονται να μην καλούν (κατά παράβαση του Καταστατικού)  τα εκλεγμένα μέλη του Κ.Σ. από τους 3 συνδυασμούς (Δημοκρατική Συνεργασία, Ανανεωτική-Αγωνιστική και Αλληλεγγύη) εξ’  αιτίας της δικαστικής προσφυγής μελών τους. Ομοίως αρνούνται να στέλνουν τα πρακτικά.
β)   Συνασπίζονται και λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς να εξετάσουν καθόλου την άλλη άποψη.
γ)   Αφαίρεσαν την αρμοδιότητα διαχείρισης της ιστοσελίδας και  καθ΄ όλων αρμόδιο και γραμματέα της Ε.Κ.Ε. που είναι υπεύθυνος της Επιτροπής Τύπου, Διαδικτύου και του Περιοδικού
δ)   Κατάργησαν τις σελίδες των παρατάξεων στην ιστοσελίδα της  Ε.Κ.Ε. επιβάλλοντας στην πράξη τον τερματισμό  της διακίνησης των ιδεών και των απόψεων επιβάλλοντας σκοταδισμό. Και αυτό κατά παράβαση του Κανονισμού που προέβλεπε με την ομόφωνη ψήφιση του την ύπαρξη τους
ε)   Προβάλλουν από την ιστοσελίδα κάθε «απορριπτικό κείμενο» σε σχέση με το Κυπριακό, στοχεύοντας στη διαμόρφωση αντικυβερνητικής και διαχωριστικής προπαγάνδας. Και ταυτόχρονα ενισχύουν κάθε λογής εθνικιστικές φανφάρες.
στ) Έκλεισαν το «Ενημερωτικό Δελτίο» της Ε.Κ.Ε. μετά από 6 χρόνια ανελλιπούς έκδοσης
ζ)   Εκδίδουν γελοίες ανακοινώσεις όπως για τη Φουρέϊρα, συμπλέοντας στην πράξη με τη Χρυσή Αυγή και το ΕΛΑΜ.
η)   Κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν με αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται η συμμετοχή της παροικίας. Τρανό παράδειγμα η ανυπαρξία δράσεων και εκδηλώσεων, η προσκόλληση σε δραστηριότητες εκδηλώσεων άλλων, με φυσικό την ολιγομελή συμμετοχή μελών της παροικίας σ’  αυτές.
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. και του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. ενημερώνονται εκ των υστέρων, και δεν ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία διαβουλεύσεων μεταξύ  δύο συνεδριάσεων.
θ)  Στοχοποιούν άδικα το Σωματείο των Προσφύγων για παλαιότερες  διαχειριστικές χρήσεις, ενώ απορρίπτουν την  πρόσκληση για γενικό διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος  δεκαετίας, όσον αφορά τα χρήματα  των Πολιτιστικών Υπηρεσιών, που τα Σωματεία της  Ο.Κ.Ο.Ε. έλαβαν. Μεγάλο  σκάνδαλο υπάρχει και το συγκαλύπτουν με τη διαχρονική στάση τους.
      Το σωματείο των Προσφύγων με επιστολή του στις Πολιτιστικές υπηρεσίες, απαντά με στοιχεία και πλήρη διαφάνεια για τις 2 επιδοτήσεις που έλαβε, και άλλες 2 που αιτήθηκε αλλά παραχωρήθηκαν στην Ο.Κ.Ο.Ε.  και Ε.Κ.Ε.
     
Μετά  απ΄ αυτά η «Ανανεωτική-Αγωνιστική», η «Δημοκρατική Συνεργασία» και «Αλληλεγγύη» προχωρήσαμε σε καταγγελία, τόσο στον Πρέσβη στην Αθήνα, όσο και στον Προεδρικό Επίτροπο για  τους  απόδημους και αναμένουμε  την απάντησή τους. 



Η Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας “Κύπρος 74” απαντά καθημερινά  με την καθημερινή εμπλοκή της  στο Κυπριακό πολιτικό γίγνεσθαι και τα παροικιακά  δρώμενα.

Πραγματοποίησε δυο επιτυχημένες  και μεγάλη συμμετοχή εκδηλώσεις  στην Αθήνα:
·         Στις 16 Μαρτίου για τα προσφυγικά προβλήματα των αποδήμων με ομιλητές  τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Θεοδόση Τσιόλα, την Πρόεδρο της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής κ. Σκεύη  Κουκκουμά και τον αντιπρόεδρο της  Ένωσης Κατεχόμενων Δήμων, κ. Πέτρο Καρεκλά.
·         Στις 11 Ιουνίου εκδήλωση για «το Κυπριακό σήμερα» με ομιλητή  τον αντιπρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ  κ. Γιώργο Γεωργίου, το μέλος του πολιτικού γραφείου του Α.Κ.Ε.Λ. κ. Στέφανο Στεφάνου και τον Τ/Κ καθηγητή Niyazi Kizilyurek.

Ακόμα αντιπροσωπεία  του  Προεδρείου της Ε.Κ.Π.Ε., οι κ.κ. Λοϊζος Λοϊζος και Λουκάς Λιασής επισκέφθηκαν την Κύπρο και συζήτησαν τα προβλήματα  των απόδημων προσφύγων  με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.  Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Επιτροπή Προσφύγων της  Βουλής και τα κόμματα ΔΗ.ΣΥ., Α.Κ.Ε.Λ., ΔΗ.ΚΟ. (τα άλλα  κόμματα δεν παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση

Εμείς  απαντούμε  με τη δουλειά μας, τόσο στο εθνικό μας ζήτημα, όσο και στα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι. 

Είναι καιρός  να αντιληφθούν οι συμπατριώτες μας που ζουν στην Ελλάδα το ρόλο ενός εκάστου από εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά της  παροικίας και τα πολιτικά πράγματα και να επιλέξουν στις εκλογές τους εκπροσώπους τους με βάση τη συνέπεια λόγων και έργων, τις  επιλογές τους για τη λύση του Κυπριακού, τις  ικανότητες τους και την αποτελεσματικότητα.

Καλούμε τους απόδημους πρόσφυγες κάθε ιδεολογικής και κομματικής απόχρωσης να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη δραστηριότητα της  Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας (Ε.Κ.Π.Ε) για να μπορέσει το σωματείο να παίξει τον καθοριστικό του ρόλο στα πολιτικά και παροικιακά δρώμενα.  Μπορούν ακόμα να συνδεθούν μαζί μας και όσοι Φίλοι συμφωνούν με τα παραπάνω και θέλουν να προσφέρουν.

(Το παραπάνω άρθρο αναδημοσιεύεται από το περιοδικό ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ)
 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":