Οικονομικά και άλλα Εγκλήματα εκ προμελέτης Έξι χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ

Οικονομικά  και  άλλα Εγκλήματα  εκ  προμελέτης  
Έξι   χρόνια  διακυβέρνησης  Αναστασιάδη  - ΔΗΣΥ




Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού και της Διάλυσης της Παιδείας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Είναι εγκλήματα εκ προμελέτης! Όπως ακριβώς προηγήθηκαν σειρά άλλων οικονομικών εγκλημάτων!


Το 1998 ο Κυπριακός λαός έζησε και βίωσε άλλο ένα έγκλημα! Αυτό του χρηματιστηρίου. Κλάπηκαν από τις τσέπες του κόσμου 18 δις! Κανένας δε πλήρωσε κανένας δεν είχε ευθύνη! Ήταν μάλιστα τότε που παίρναμε και αναβαθμίσεις από τους οίκους! Τα χρήματα που πήγαν; Στις τράπεζες! Ξαφνικά από νάνοι γίναμε γίγαντες! Άρχισε να μεγαλώνει το πάρτι! Αγορές τραπεζών στο εξωτερικό, αγορές ομολόγων αμφιβόλου αξίας και γενικά υψηλού ρίσκου επενδύσεις! Για να έρθει μετά η μεγάλη οικονομική τραγωδία! Που επιταχύνθηκε με την κρίση των Lehmans Brothers.

Η οικονομική κρίση της Κύπρου το 2013! Και το κερασάκι στη τούρτα! Ο ηγέτης της κρίσης αποφασίζει να δώσει τις λύσεις με το κούρεμα των καταθέσεων! Μετά τις δεσμεύσεις και τα διαγγέλματα! Και τη μεταφορά καταθέσεων από τους φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό!

Το 2016 απαξιώνονται και κλείνουν οι ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ, προς όφελος ιδιωτικών εταιρειών. Είχε προηγηθεί παρόμοιο εγχείρημα απαξίωσης τους το 2000-01 με την παράλληλη ίδρυση της HELLAS JET (φημολογείται ότι τα συμβόλαια leasing των αεροσκαφών είχαν πολλαπλάσιο τίμημα του κανονικού). Κάποιοι ημέτεροι φημολογείται είχαν τοποθετηθεί με μερίδια υπέρ της αλήστου μνήμης αεροπορικής εταιρείας HELIOS (που κατέπεσε άδοξα στο Γραμματικό Αττικής).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση της Αρχής Λιμένων, ΑΗΚ, CYTA και έπεται το ΡΙΚ (ήδη περικόπτονται οι διαφημίσεις), πάντα υπέρ ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπου συμπτωματικά έχουν συμφέροντα ημέτεροι και τα περίφημα δικηγορικά γραφεία – σύμβουλοι.  Το 2018 ήταν και το έτος της ιδιωτικοποίησης της CYTA HELLAS. Η CYTA και το Κυπριακό δημόσιο φέρεται να έχει επενδύσει σχεδόν 2 δις σε υποδομές (οπτικές ίνες, δίκτυα, κλπ), αλλά πωλήθηκε έναντι 100,5 εκατομμύρια γιατί υπήρχαν ζημιές 80 εκατομμυρίων (αναπόσβεστα ποσά δηλ. από τις επενδύσεις). 
Ακολουθεί και η "πώληση υπηκοοτήτων" σε πλούσιους επενδυτές για να γίνουμε σήμερα "διαβατήριο ευκαιρίας" και να ελεγχόμαστε από την Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ. Γνωστά δικηγορικά γραφεία βέβαια πίσω από την όλη δράση.

To 2018 μεθοδεύεται η διάλυση του Συνεργατισμού. Πρώτα η απαξίωση. Μετά η αγορά μεριδίων από ημέτερους στην Ελληνική Τράπεζα μέσω μετοχών της Δήμητρας Επενδυτικής και της Logicom. Τέλος η παραχώρηση του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα πληρώνοντας την ή δίδοντας εγγυήσεις 7 δις.

Ακολουθεί  ένα ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα. Η πώληση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (Κόκκινων) του Συνεργατισμού (στην Altamira) και των τραπεζών σε Funds, για να εκποιηθεί η πρώτη κατοικία των Κυπρίων. Και φυσικά πίσω από τα fund τα περίφημα δικηγορικά γραφεία – σύμβουλοι.  (Ο πίνακας της Eurostat, είναι ενδεικτικός της φτωχοποίησης των Κυπριακών Νοικοκυριών - που βέβαια δεν έγινε εξ υπαιτιότητας τους, αλλά της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της κρίσης του Κυπριακού Τραπεζικού τομέα).


Μαζί με το πολιτικό έγκλημα του 1974 αν προσθέσουμε και τα κατοπινά εγκλήματα αβίαστα πλέον συμπεραίνουμε ότι η Κύπρος μας και λαός δικαιολογημένα νοιώθουν προδομένοι! Ψάξετε από το 1974 (μιλούμε πάντοτε για τη πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας) και δε θα δυσκολευθείτε να διαπιστώσετε ότι οι ένοχοι ψηλά ή χαμηλά είναι οι ίδιοι! Ανήκουν στον ίδιο δυστυχώς αμαρτωλό χώρο . Έχουν όνομα και επίθετο! Το νήμα σιγά σιγά ξετυλίγεται!

Όλα στο βωμό του νέο-φιλελευθερισμού. Όλα στις ιδεολογικές εμμονές και αγκυλώσεις, και στην άγρα «ιδιωτικών» κερδών.


Τώρα ήρθε η ώρα του λαού να μιλήσει! Ο μοναδικός κριτής! Δεν επιτρέπεται ούτε λήθη ούτε καμία παραχάραξη! Ούτε και ανοχή! Δεν είμαστε κύριοι όλοι οι ίδιοι! Και κάτι ακόμα! Η αυλαία δεν έπεσε! Έπεται η επόμενη πράξη της Κύπρου...!

_______________________________________________



Πόσος  λαϊκισμός,  Ποσό  ψέμα;

Μπορείτε να μας εξηγήσετε πώς μη προσλαμβάνοντας 200 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς θα εξοικονομήσει το κράτος 52 εκ (όπως ειπώθηκε από εκπρόσωπους της Κυβέρνησης) ; Δηλαδή θα αμείβονται με 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο!

Πως με τον λαλίστατο «εξορθολογισμό» θα εξοικονομούνταν 7 εκατομμύρια ευρώ, όταν στο άλλο μεγάλο θέμα το κλείσιμο του Συνεργατισμού «χαρίζονταν» στην Ελληνική Τράπεζα 7 δις;


_______________________________________________



Κυβέρνηση  Αρμαγεδών:  Συνεργατισμός,  Παιδεία, ΡΙΚ…

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση τελικά. Είναι ο Αρμαγεδών. Παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της. Λαϊκή, Συνεργατισμός, Κυπριακές Αερογραμμές, Παιδεία και πάει λέγοντας. Διότι είναι μακρύς ακόμη ο κατάλογος. ΣΥΤΑ και ΑΗΚ βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη μαύρη λίστα του Προεδρικού. Επιχείρησαν να τις κάνουν κι αυτές βορά στα σαγόνια του τέρατος του ιδιωτικού τομέα στην προηγούμενη πενταετία των «δεσμεύσεων». Έσπασαν τα μούτρα τους, όμως, μπροστά στις πανίσχυρες οργανώσεις των εργαζομένων. Ας μην τρέφουν ψευδαισθήσεις, ωστόσο, διότι ουδέποτε διαγράφηκαν από τη μαύρη λίστα. Απλώς, πήραν παράταση. Προηγούνται, βλέπετε, άλλα θύματα, λιγότερα ισχυρά.
 

Δύο ολόκληρους μήνες πασχίζουν να ξεδοντιάσουν ένα άλλο θύμα. Την Παιδεία. Ευτυχώς, για το λαό και, δυστυχώς, για τον Αρμαγεδώνα, ο εκπαιδευτικός κόσμος ξύπνησε έγκαιρα. Σήκωσε κεφάλι. Παλεύει να αντέξει στα ύπουλα κτυπήματα.

Υποθέσαμε ότι το επόμενο θύμα του Αρμαγεδώνα θα ήταν η ΣΥΤΑ. Πλην, όμως, οι λύκοι της κυβέρνησης επέλεξαν χθες να κτυπήσουν μικρότερο θύμα. Το ΡΙΚ. Βλέπετε, επικοινωνιακά αξιοποιούν και την τελευταία λεπτομέρεια. Γι’ αυτό, επιλέγουν θύματα τα οποία δεν είναι δημοφιλή στις τάξεις του λαού. Όπως είναι οι εκπαιδευτικοί. Έτσι και το ΡΙΚ. Αποκόπτουν τις διαφημίσεις από το κρατικό ίδρυμα. Γιατί; Για να μην ανταγωνίζεται τους ιδιωτικούς σταθμούς. Αυτό συνεπάγεται ότι έσοδα 2,5 εκατ. του ΡΙΚ, μπορούν να τα διεκδικήσουν τα ιδιωτικά κανάλια. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση του Αρμαγεδώνα θα αυξήσει κατά 2,5 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ για να καλύψει την απώλεια των εσόδων του από την αποκοπή των διαφημίσεων. Φορτώνει, δηλαδή, κι άλλο κόστος στη ράχη των φορολογούμενων πολιτών για να εξυπηρετήσει τις ιδεοληψίες της.

__________________________________________________________________________


Επιμένουν για Βίκτωρα και άλλους έξι συμβούλους του Προέδρου και Υπουργών

Φέρνουν από το παράθυρο και σύμβουλο πρώην Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων

Διαστάσεις και πολιτικούς τριγμούς λαμβάνει ο διορισμός συμβούλων χωρίς διαδικασίες, στο Προεδρικό και στα διάφορα Υπουργεία. Η κυβέρνηση απέστειλε χθες επιστολή προς τη Βουλή επιμένοντας στο διορισμό του πρώην αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου και άλλων έξι συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών, παρά την κατακραυγή η οποία υπήρξε τις προηγούμενες μέρες από πολιτικά κόμματα και την ευρύτερη κοινωνία, αφού πολλά από τα πιο πάνω πρόσωπα συνδέονται με Μέσα Ενημέρωσης ή/και προ- ορίζονται για ανύπαρκτες θέσεις με ανύπαρκτα καθήκοντα.


Μάλιστα, κατά τη συζήτηση των αιτημάτων της κυβέρνησης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποκαλύφθηκε ότι, ένας από τους πιο πάνω σύμβουλους είναι ο εμπειρογνώμονας ο οποίος βρισκόταν στη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων η οποία καταργήθηκε αλλά μετά τη λήξη του συμβολαίου του προσλήφθηκε ξανά από το Υπουργείο Οικονομικών, με άλλο καπέλο.

Στοιχεία για όλους τους συμβούλους

Τα αιτήματα της κυβέρνησης προκάλεσαν την έντονη δυσφορία των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΑΚΕΛ, το οποίο ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών να καταθέσει στη Βουλή στοιχεία για όλους τους εργαζόμενους στο Προεδρικό καθώς και για τους συμβούλους του Προέδρου και των διάφορων Υπουργών. Μάλιστα ζήτησε να κατατεθούν στοιχεία και για τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να γίνει σύγκριση.

Με τη θέση του ΑΚΕΛ συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά ζήτησε όπως, στην ίδια λίστα με τους συμβούλους του Προέδρου και των Υπουργών να καταγραφούν και οι σύμβουλοι των κομμάτων και των βουλευτών.

Τον επανέφεραν με νέο καπέλο αλλά και με «καθεστώς μισθωτού»

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση επιχείρησε χθες να ρίξει στα χαμηλά τους διορισμούς των συμβούλων του Προέδρου και Υπουργών, αλλά και να αποκρύψει από τη Βουλή τον επαναδιορισμό του πρώην στελέχους της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση απέσυρε το αίτημα της για αποδέσμευση κονδυλίων τα οποία σχετίζονται με το διορισμό συγκεκριμένων προσώπων. Απέφυγε ωστόσο να αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν απέσυρε το αίτημα της για το διορισμό του πρώην αναπληρωτή κυβερνητικού εκπρόσωπου Β. Παπαδόπουλου και άλλων πέντε (Δωρίτας Γιαννακού από την FMW FINANCIAL MEDIA WAY, Άντριας Λουκά για το Προεδρικό, Τάκη Τσιντίδη, Μιχάλη Γιακουμή, και Στέλιου Χριστοφή).

Επίσης το Υπουργείο Οικονομικών έστειλε σημείωμα προς τη Βουλή για διορισμό συμβούλου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του. Ωστόσο εντοπίστηκε επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία φαίνεται ότι το πιο πάνω πρόσωπο ήταν σύμβουλος στη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων και όταν έληξε το συμβόλαιό του διορίστηκε ξανά από το Υπουργείο Οικονομικών με «απευθείας ανάθεση σύμβασης» έναντι 51 χιλ. ευρώ πλέον ΦΠΑ το χρόνο. Μάλιστα όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής στο νέο συμβόλαιο περιλήφθηκαν όροι οι οποίοι ενδεχομένως να παραπέμπουν σε «καθεστώς μισθωτού και όχι αυτοεργοδοτούμενου» που σημαίνει ότι στην πορεία του χρόνου ο εν λόγω σύμβουλος ενδεχομένως να μετατραπεί και σε αορίστου χρόνου.




__________________________________________________________________________


Ν. Παπακώστας: Για παιδεραστή προεδρική χάρη, αλλά όχι για τον Παπακώστα



Έντονα ενοχλημένος με την προεδρική χάρη που δόθηκε σε παιδεραστή, δηλώνει ο Νικόλας Παπακώστας, γιός του αείμνηστου Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Νικόλας Παπακώστας διερωτήθηκε αν οι κλέφτες και οι βιαστές εδικαιούνταν την «χάρη» του Προέδρου και του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ δεν δικαιούτο κάτι τέτοιο ο Κώστας Παπακώστας.

Κατήγγειλε επίσης το ΡΙΚ ότι δεν του επέτρεψε σήμερα να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση στο ραδιόφωνο για σχολιάσει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης που ήταν φιλοξενούμενος.



__________________________________________________________________________


Κοινή Ανακοίνωση όλων των Συντεχνιών του ΡΙΚ για την απόφαση τερματισμού των διαφημίσεων στο ΡΙΚ

Μετά από κοινή σύσκεψη όλων των Συντεχνιών του ΡΙΚ (ΕΥΡΙΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και Συντεχνία Διευθυντικού Προσωπικού–ΣΥΔΙΠΡΟ), αποφασίστηκε οι Συντεχνίες να εκφράσουν με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεση τους στην πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την κατάργηση των διαφημίσεων στο ΡΙΚ.

Οι Συντεχνίες διευκρινίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν, εξέφρασαν άποψη ή συμφώνησαν σε πρόταση για τερματισμό της μετάδοσης εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ και ζητούν γραπτή ενημέρωση μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Πάγια θέση όλων των Συντεχνιών του ΡΙΚ είναι ότι η συνέχιση της μετάδοσης εμπορικών διαφημίσεων από το ΡΙΚ, είναι προς όφελος των φορολογούμενων πολιτών, του ΡΙΚ και των διαφημιζόμενων.

Οι Συντεχνίες επεξεργάζονται μέτρα δυναμικών αντιδράσεων.


__________________________________________________________________________ 


Όχι στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς των ημικρατικών από Άντρο και Νικόλα





Το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί σε καμία περίπτωση αποξένωση του κράτους από το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ημικρατικών οργανισμών, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ του ΑΚΕΛ.



Ο κύριος Κυπριανού υπενθύμισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των αλλαγών στο διορισμό των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών και σε αλλαγές στη δομή για πιο εύρυθμη λειτουργία τους.



Εξέφρασε την ευχή τα υπόλοιπα κόμματα να μην αλλάξουν τη μέχρι τώρα στάση τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στη βουλή.



Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε, μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ότι δεν συμφωνεί με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ημικρατικών οργανισμών, επισήμανε όμως την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους.



Πρέπει, είπε, να εξεταστούν θέματα όπως ο διορισμός των διοικητικών συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών και να εξεταστούν τρόπο σωστής λειτουργίας τους.



 __________________________________________________________________________


Αυταρχισμός και αλαζονεία, ισοπέδωση και σήψη συμπυκνώνουν την παρούσα κατάσταση

Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας ανησυχεί με τις εξελίξεις. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού με το καλημέρα της δεύτερης θητείας, έδειξε το χειρότερο, το πραγματικό της πρόσωπο. Αυταρχισμός και αλαζονεία, ισοπέδωση και σήψη. Σε αυτές τις τέσσερις λέξεις μπορούν να συμπυκνωθούν οι πρώτοι έξι μήνες της νέας θητείας Αναστασιάδη- Συναγερμού.

Μέσα σε έξι μήνες ο Συνεργατισμός διαλύθηκε και ξεπουλήθηκε, ο λαός φορτώθηκε από το deal τους 8 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος. Η παιδεία πέρασε μια πρωτόγνωρη κρίση ενώ τα κρούσματα σήψης και διαφθοράς όχι απλώς εντείνονται, αλλά παίρνουν και άφεση αμαρτιών.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά απαιτούν να μη διαμαρτύρεται κανείς για την κατάσταση που επικρατεί. Έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση σε καθετί με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα. Πριν τον συνεργατισμό ήταν τα λιμάνια. Μετά την παιδεία θα είναι η υγεία.

Εδώ και έξι χρόνια προειδοποιούμε ότι η δημόσια υγεία παραπαίει. Οι λίστες αναμονής είναι για πολλούς μήνες. Έδωσε εκατομμύρια δημόσιο χρήμα για αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες και όμως τα προβλήματα παρέμειναν. Το ίδιο στάσιμα και βαλτωμένα παραμένουν τα προβλήματα των κτιρίων των νοσοκομείων αλλά και των υποδομών.

Πανηγυρίζουν τις τελευταίες μέρες για την αναβάθμιση της Κύπρου από τους οίκους αξιολόγησης. Σίγουρα αυτό είναι θετική εξέλιξη γιατί θα δανειζόμαστε πιο φθηνό χρήμα. Το πώς θα διατίθεται αυτό το χρήμα όμως είναι πιο σημαντικό.

Πού είναι η αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης. Πώς επωφελείται η κοινωνία από την οικονομική τους πολιτική; Για τους λίγους είναι τα πολλά και για τους πολλούς τα λίγα. Η ανεργία μειώνεται, όμως οι μισθοί ακρωτηριάζονται το ίδιο και τα εργασιακά δικαιώματα. Τα νοικοκυριά παλεύουν για να μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνεια τους, ενώ δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. 215 χιλιάδες συμπατριώτες μας βιώνουν συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σημαντικές υλικές στερήσεις, ενώ το οικογενειακό εισόδημα μειώθηκε σημαντικά. Ποια είναι η προοπτική για την οικονομία του τόπου; Ποιος είναι ο σχεδιασμός όταν φαίνεται να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε πολιτικές της αρπαχτής, όπως είναι οι πολιτικές των διαβατηρίων; Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Πού αλλού εκτός από μια νέα, πολύ μεγαλύτερη από το 2013, φούσκα στα ακίνητα;

Ο κ. Αναστασιάδης, σχολίασε, θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι Πρόεδρος των λίγων, δεν είναι Πρόεδρος για να χορηγεί διαβατήρια σε επενδυτές και να ρυθμίζει τα deals μιας μικρής οικονομικής ολιγαρχίας που η μόνη έγνοια της είναι το κέρδος. Εξελέγη Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Εξελέγη Πρόεδρος γιατί έπεισε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα του τόπου.

Έξι χρόνια διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη και ένας πρόχειρος απολογισμός δείχνει ότι μας φλόμωναν με το success story αλλά μετά τις εκλογές ξεπούλησαν τον συνεργατισμό. Μας έταζαν οδικό χάρτη για το φυσικό αέριο αλλά τελικά όλοι οι σχεδιασμοί που έγιναν επί διακυβέρνησης Χριστόφια ξηλώθηκαν και τώρα είναι όλα στον αέρα.
Δεσμεύθηκαν για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά διέλυσαν όλα όσα έγιναν από τις κυβερνήσεις Παπαδόπουλου και Χριστόφια και οδήγησαν την παιδεία στην κρίση και στις απεργίες. Υποσχέθηκαν να προχωρήσουν με το ΓΕΣΥ αλλά έμειναν στην αρχή του δρόμου ενώ τα δημόσια νοσηλευτήρια καταρρέουν.

Έταζαν στον κόσμο αξιοκρατία και διαφάνεια αλλά όσα ζούμε καθημερινά δεν έχουν προηγούμενο: δίχως αιδώ διορίζουν παντού ημέτερους, φίλους, συγγενείς, ενώ αρνούνται να λογοδοτήσουν για τις όποιες αποφάσεις τους, όπως πρόσφατα για την αποφυλάκιση του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε, ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται να τα έχει χαμένα και να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Όλα αυτά την ώρα που αναμένεται να επανεκκινήσουν συνομιλίες για το Κυπριακό. Πέρασε ένας χρόνος από τις συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά τον οποίο ο κ. Αναστασιάδης ανάλωσε για να μας λέει ότι θέλει να κάνει προεργασία για να πάει σε συνομιλίες. Πού είναι αυτή η προεργασία; Τι ακριβώς έκανε; Ούτε έναντι της τουρκοκυπριακής κοινότητας έγινε κάποια κίνηση, ούτε έναντι της διεθνούς κοινότητας.

Ο κ. Αναστασιάδης και ο Δημοκρατικός Συναγερμός πρέπει να συνέλθουν και να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που είναι ορατοί και άμεσοι. Το ενδεχόμενο απόσυρσης της UNFICYP και η πρόθεση της Τουρκίας να προβεί σε γεωτρήσεις μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ θα μας οδηγήσουν σε νέες περιπέτειες. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα απειλείται με εξαφάνιση υπό την πίεση του συνεχούς εποικισμού και των πολιτικών ενσωμάτωσης που ακολουθεί με συνέπεια η Άγκυρα.

Συνεπώς ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αν δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος της διχοτόμησης.

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών δεν ένιωσε την ανάγκη να καλέσει Εθνικό Συμβούλιο πριν αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Είτε έχει πλήρη άγνοια κινδύνου, είτε νιώθει πανέτοιμος να χειριστεί το κυπριακό ως εις και μόνος.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να συμβάλει με τη στάση της ώστε να επανεκκινήσει η διαπραγματευτική διαδικασία, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην Έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του περασμένου Σεπτεμβρίου έδειξε το δρόμο για να επιτευχθεί η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τη λύση του Κυπριακού, σημείωσε.  Ζητά από τους δύο ηγέτες να αποφασίσουν από κοινού ότι θα προχωρήσουν με την απαραίτητη πολιτική βούληση σε μια διαδικασία που να έχει νόημα και να πάει μέχρι τέλους, πρόσθεσε.


__________________________________________________________________________ 



 Η στόχευση του εκπαιδευτικού κόσμου, ως κλάδου εργαζομένων, και κατ’ επέκταση της δημόσιας παιδείας, από την κυβέρνηση και την ΟΕΒ, έγινε με ξεκάθαρη στόχευση και μεθοδολογία. Είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένη έκθεση για τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Την έκρυψαν στο συρτάρι προεκλογικά και ανασύρθηκε προς υλοποίηση μετά τις εκλογές. Τα πείραμα με τους εκπαιδευτικούς είχε διπλό στόχο. Ένα ουσιαστικό και ένα μεθοδολογίας. Ο ουσιαστικός στόχος είναι συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και η παραπέρα συμπίεση του μισθολογίου προς τα κάτω, ειδικότερα με τους νέους άνεργους επιστήμονες. Ο μεθοδολογικός στόχος ήταν να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα της φόρμουλας για υλοποίηση και των επόμενων σχεδίων. Της φόρμουλας επιβολής και κάμψης της αντίστασης της όποιας συνδικαλιστικής οργάνωσης εργαζομένων, ανεξαρτήτως τομέα. Στη φόρμουλα επιστρατεύτηκαν εργολαβικά δέκα εργαλεία επιβολής. […]  .... Διαβάστε Περισσότερα »

Την ευχή όπως γίνει κατορθωτό να ψηφιστούν, από τη Βουλή, τα νομοσχέδια για εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, “ώστε ν` αλλάξει η τυραννία που τα βασίλεια της δημόσιας υπηρεσίας ασκούν επί των πολιτών”, εξέφρασε το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. […]   Διαβάστε Περισσότερα »




Η Παγκόσμια Τράπεζα σε έκθεση της πριν ένα μήνα, σημείωνε τη διολίσθηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον έλεγχο της διαφθοράς. Επανειλημμένα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο, εδώ και μερικά χρόνια, εμπλέκουν την Κύπρο σε σκάνδαλα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. […]  Διαβάστε Περισσότερα » 




Ποινική έρευνα κατά Χάρη Γεωργιάδη Ποινική έρευνα κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, εισηγείται ο Γενικός Εκλεκτής σε επιστολή του προς τη Βουλή και τον Γενικό Εισαγγελέα, με αφορμή το διορισμό των δικηγόρων του Βγενόπουλου ως συμβούλων της κυβέρνησης στη διαδικασία για ιδιωτικοποίηση της Συνεργατικής, με κόστος πέραν των 900 χιλ. ευρώ.  […]  ΔιαβάστεΠερισσότερα »


__________________________________________________________________________ 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":