ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Κ.Ε. ΣΤΙΣ 12/06/2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ Δ.Σ.   ΤΗΣ  Ε.Κ.Ε.  ΣΤΙΣ 12/06/2018

Η κατάσταση στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. έχει γίνει αφόρητα απαράδεκτη :

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ:
1.      Χωρίς να έχει δοθεί κάποιο πρόσχημα, χωρίς να υπάρχει κάποια παραβίαση του εγκεκριμένου προγράμματος δράσης, του κοινού Ομόφωνου Ψηφίσματος για το Κυπριακό, χωρίς να έχει γίνει κάποια παραβίαση του Καταστατικού και του Κανονισμού ακολουθήθηκε μια υποτιμητική διαδικασία στο προηγούμενο Δ.Σ. που αφαιρούσε αρμοδιότητες που είχα αναλάβει εκ του Καταστατικού και του Κανονισμού:
  • Από τη Σύνταξη του Ενημερωτικού Δελτίου
  • Από την λειτουργία της Ιστοσελίδας
  • Από την πιθανή αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού
2.      Τονίζεται ότι οι αποφάσεις αυτές είναι κατά του Κανονισμού που έχουν:
  • Για το Ενημερωτικό Δελτίο καθορίσει τη σύνθεση της Συντακτικής Επιτροπής
  • Για την Ιστοσελίδα καθόσον έχει παρθεί απόφαση ότι Συντονιστής της Επιτροπής Τύπου, Διαδικτύου και του Ενημερωτικού Δελτίου είμαι ο υποφαινόμενος ως Γραμματέας
Επιθυμώ να τονίσω ότι δεν παραιτούμαι των αρμοδιοτήτων μου αυτών, αλλά και ούτε από τη θέση του Γραμματέα.

3.      Ουδέποτε κρίθηκε ότι έκανα πλημμελή  εργασία στις υποχρεώσεις μου αυτές, αλλά και ποτέ δεν κατηγορήθηκα για κάποια παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων, των διαδικασιών διαβούλευσης, και των συλλογικών αποφάσεων του Δ.Σ. ή της Γ.Σ.
Προς τι όλη αυτή η υποτιμητική συμπεριφορά;

Το απορριπτικό μέτωπο της παροικίας

4.      Αντίθετα αντιμετώπισα συστηματικά από μέλη του Δ.Σ. πολιτικό bullying που θεωρώ απαράδεκτο. Δεν με εκπλήσσει βέβαια γιατί αυτό χαρακτηρίζει τα άτομα αυτά και τις ακραίες πολιτικές τους πεποιθήσεις. Παραδείγματα αυτού του bullying η συμπεριφορά του κ. β. Παπαφώτη, που μας λέει άσχετους και μη γνωρίζοντες περί τα εταιρικά ή στη σημερινή του αλληλογραφία «ελπίζω ότι πρόκειται απλά για μία κακή συγκυρία και όχι για δόλια μεθόδευση δημιουργίας προβλημάτων». Κάποιοι με την ακραία στάση τους οδηγούν τους ανθρώπους που προσφέρουν υπηρεσίες στην Ε.Κ.Ε. και πληρώνονται από αυτήν να μιλούν με τέτοιο υποτιμητικό τρόπο.

5.      Ακραία και αποτέλεσμα της αμετροεπούς και δείγμα της αναχρονιστικής τους συμπεριφοράς ήταν και η προχθεσινή συμπεριφορά τριών μελών του ΔΣ στην Πρεσβεία στη σύσκεψη για τις εκδηλώσεις του Ιουλίου να αντιτίθενται στον ΥΠΕΞ της Ελλάδας για πιθανό ομιλητή στις επετειακές εκδηλώσεις του Ιουλίου. 

6.      Το τελευταίο διάστημα η αντιδημοκρατική συμπεριφορά λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας: Δεν ενημερωνόμαστε ούτε και τυπικά (έστω και με ένα email) για εκδηλώσεις στις οποίες παρευρισκόμαστε ως Ε.Κ.Ε. (πχ 1 Γυμνάσιο Καισαριανής) ή προτιθέμαστε να οργανώσουμε όπως η εκδήλωση για τα απομνημονεύματα του Γιαννάκη Μάτση.
Και όλα αυτά παρά την πρόβλεψη του Κανονισμού να γίνονται ανάμεσα σε δύο Δ.Σ. διαβουλεύσεις με τα μέλη του Δ.Σ. για να προχωρά το έργο του Δ.Σ.
Φαίνεται κάποιοι ξεχνούν ότι οι τρεις συνδυασμοί μας που συστηματικά αποκλείονται έλαβαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες σχεδόν 45%.

7.      Στην ιστοσελίδα χωρίς καμιά νομιμοποίηση και αντιδημοκρατικά γίνονται τέρατα και θαύματα:
  • Έχει εξαφανιστεί η σελίδα των συνδυασμών, παρά την ρητή αναφορά της στον Εσωτερικό Κανονισμό.
  • Η ιστοσελίδα γίνεται από ενημερωτική της Ε.Κ.Ε. και της παροικίας σε History Channel με άρθρα αμφιβόλου ποιότητας και θέματα αδιάφορα προς την Ε.Κ.Ε.
  • Δίδεται βήμα σε διάφορους που φέρουν το σύμπλεγμα του πρώην. Θα μπορούσα να πω σε καμιά δεκαριά πρώην, αν αυτό είναι το κριτήριο να σας στείλουν τα «πονήματα» τους.
8.      Δυστυχώς η κατρακύλα, δεν έχει σταμάτημα. Παρά τις ομόφωνες αποφάσεις μας για το Κυπριακό συνεχώς αγκαλιάζουν την μειοψηφήσασα απορριπτική επιλογή στην Κύπρο του 25% και του άλλου 10% του ΕΛΑΜ. Η  «σύμπλευση μας μαζί τους είναι για το Κυπριακό». Έλα όμως που δεν είναι έτσι: «δεν ποιούμε τον αγώνα περί χρημάτων. Αλλά περί καρέκλας» Τα «ερπετά» όπως μας έλεγαν έγιναν συνεργάτες.  Και μέσα στις υποχωρήσεις που έκαναν απέναντι τους, να «εξοντώσουν» το δημοκρατικό τόξο των τριών συνδυασμών, όπως απαιτούν οι ακραίοι.
Θέλω να τους προειδοποιήσω. Το αυγό του φιδιού όταν επωασθεί θα τους δαγκώσει αφού συναγελάζονται μαζί τους.

9.      Εμείς θα συνεχίσουμε ανένδοτα τον αγώνα για την δημοκρατία και τους θεσμούς. Για την καλύτερη τύχη της παροικίας και του Λαού μας. Δεν παραιτούμαστε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, απευθυνόμενοι σε εκείνους που υπηρετούμε και που μας στήριζαν στις δράσεις και το έργο που έκανε η παροικία. Στο επόμενο Δ.Σ. θα τοποθετηθούν και οι άλλοι συνδυασμοί για αντιμετώπιση της έκρυθμης αυτής κατάστασης.

___________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":