ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΗ  ΣΤΑ  ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ
   
Περίληψη:   
Η  κατάληψη των θώκων στην Ε.Κ.Ε. και την Ο.Κ.Ο.Ε. από τους εκπρόσωπους της  "Ενωτικής Δημοκρατικής Πορείας" (πρόσκειται στο κίνημα Αλληλεγγύη της κ. Θεοχάρους) και της "Αγωνιστικής κίνησης εργαζομένων" (πρόσκειται στην ΕΔΕΚ) δηλ. του 16,5% συνοδεύτηκε
από τη διάλυση των συναινειτικών διαδικασιών, την ανάδειξη του απορριπτισμού, και την κατρακύλα στην αποδοχή των κελευσμάτων και εθνικιστικών φανφάρων της ακροδεξιάς, την οποία χρειάζονται για να συγκροτούν την ευκαιριακή πλειοψηφία.


Η  αμετροεπής  φιλοδοξία του Γ. Συλλούρη της "Ενωτικής Δημοκρατικής Πορείας" (πρόσκειται στο κίνημα Αλληλεγγύη της κ. Θεοχάρους) να ηγηθεί της Ο.Κ.Ο.Ε. και του Λ. Μασσοστασή της "Αγωνιστικής κίνησης εργαζομένων" (πρόσκειται στην ΕΔΕΚ)  να ηγηθεί της Ε.Κ.Ε., οδήγησε στην αθέτηση της υπόσχεσης για εξυγίανση και αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ο.Κ.Ο.Ε. εξ’ αιτίας των φερόμενων πράξεων νοθείας που παραβίασαν το καταστατικό, τον εσωτερικό κανονισμό και τις εκλογικές διαδικασίες.

Είχε σχετικά δηλώσει ο Γ. Συλλούρης στο  Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Κ.Ε.  αρ. 53: «στο παροικιακό κίνημα, οφείλουμε να στηρίξουμε τους θεσμούς, που το υπηρετούν, που είναι τα σωματεία και η Ο.Κ.Ο.Ε. και όπου υπάρχουν αδυναμίες να βοηθήσουμε, ώστε να εξαλειφθούν για να ενισχυθεί το κύρος των θεσμικών μας οργάνων».
Ακόμα στην ομιλία του ο  Γ. Συλλούρης  ως αναγράφεται στα Πρακτικά 15ου Συνεδρίου τονίζει: «. . .  γνωρίζουμε ότι παρατυπίες γίνονταν και έγιναν και τώρα ενδεχομένως κλπ. Όλα τα χρόνια μπορεί να γίνονταν παρατυπίες όχι μόνο διότι κάποιοι στοχεύουν στο να κάνουν νοθεία …. Λέμε, όχι στις παρατυπίες, λέμε ναι στην εξυγίανση, λέμε ναι στην ενότητα».  Έπεα Πτερόεντα.


Αποτέλεσμα ήταν η διάλυση της συνεργασίας στην Ε.Κ.Ε. που χαρακτηρίστηκε από την ομόφωνη συγκρότηση του Δ.Σ., την ομόφωνη υιοθέτηση προγράμματος δράσης, την ομόφωνη έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού, και ομόφωνη υιοθέτηση κοινού ψηφίσματος για το Κυπριακό.  Στις 14/06/2017 είχαμε καταθέσει δήλωση στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. (https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2017/07/blog-post.html) που αναφέραμε ότι αίρουμε την εμπιστοσύνη στον τότε Πρόεδρο της Ε.Κ.Ε. Γ. Συλλούρη και δεν δεσμευόμασταν από την εναλλαγή του με τον Λ. Μασσοστασή,  εξ αιτίας της παραπάνω στάσης τους.  Παρ΄ όλα αυτά είχαμε τονίσει ότι παρ΄ ότι: «δεν δεσμευόμαστε πλέον από την συμφωνία (που άλλοι καταρράκωσαν πρώτοι) για την συγκρότηση συναινετικής και οικουμενικής συνεργασίας στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. η θέση μας είναι ότι θα προκρίνουμε την κάθε πρόταση για δράση στην Ε.Κ.Ε. εφόσον είναι μέρος του συμφωνηθέντος πλαισίου, και θα προσφέρουμε βοήθεια και εργασία για την υλοποίηση σε όσα είναι σύμφωνα με αυτό. Όλα τα άλλα θα μας βρουν κατηγορηματικά αντίθετους». Παρά τη διάθεση να συνεχίσουμε την θετική μας πρόσφορα, είχαμε την αντικατάσταση αυτών από την πλήρη διολίσθηση, αποδοχή στα κελεύσματα  και παράδοση στην ακροδεξιά. Με απαράδεκτες, παράνομες, προσβλητικές και τιμωρητικές πράξεις. Γιατί αυτό απαιτούσαν οι «συνεργάτες». Μια ακροδεξιά την οποία (οι Γ. Συλλούρης και Λ. Μασσοστασής) χρειάστηκαν για να συγκροτήσουν την αλλοπρόσαλλη «πλειοψηφία»:



1.      Γιατί τι άλλο παρά διολίσθηση είναι η αναιτιολόγητη (και χωρίς να έχει υπάρξει  κάποια παραβίαση αποφάσεων του Δ.Σ. ή των καταστατικών και δημοκρατικών διαδικασιών) ΑΦΑΙΡΕΣΗ των αρμοδιοτήτων από το Γραμματέα της Ε.Κ.Ε. από το να είναι Διευθυντής του Ενημερωτικού Δελτίου της Ε.Κ.Ε. και Υπεύθυνος της ιστοσελίδας της; Χωρίς δηλαδή να έχει παραβιάσει οτιδήποτε ή να έχει υποπέσει σε κάποιο σφάλμα κατά της Ε.Κ.Ε. ή να μην τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες; Απλά έτσι τιμωρητικά για να ικανοποιηθούν τα κελεύσματα της ακροδεξιάς, και οι επιθυμίες του Γ. Συλλούρη.
Στη συνέχεια να ανατίθεται η αρμοδιότητα αυτή σε μη μέλος του Δ.Σ. που προέρχεται από το χώρο της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΕΛΛΑΣ.
Μια παράνομη απόφαση που παραβίασε τον ομόφωνα εγκεκριμένο Εσωτερικό Κανονισμό, που προσδιορίζει πως συγκροτείται και λειτουργεί δημοκρατικά η Επιτροπή Τύπου, Διαδικτύου και του Ενημερωτικού Δελτίου της Ε.Κ.Ε. Με την απόφαση αυτή τη θέση της Επιτροπής αναλαμβάνει και διεκπεραιώνει χωρίς πλέον δημοκρατικές διαδικασίες και διαβουλεύσεις το παραπάνω άτομο και ο Γρ. Κουνναμάς. Η Επιτροπή  στην πράξη καταργείται. Και το οξύμωρο: ο Γραμματέας εξακολουθεί να επικεφαλής της.
Αποτέλεσμα:
α/  ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ μετά από 4 χρόνια ανελλιπούς έκδοσης.
β/  Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα που χαρακτηρίζεται από άσχετα προς την Ε.Κ.Ε. θέματα, ή γεμάτα εμπάθεια και τα οποία όζουν από εθνικισμό. Δεν θυμίζει ιστοσελίδα παροικιακής οργάνωσης αλλά History Channel του εθνικισμού.
γ/   Χωρίς απόφαση του Δ.Σ., παράνομα και αυθαίρετα έγινε και η κατάργηση των υποσελίδων των συνδυασμών (που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό). Η δε επισκεψιμότητα της Ιστοσελίδας παρουσιάζεται να είναι σχεδόν μηδενική.
(Διαβάστε τη Δήλωση του Γραμματέα Γ. Μιχαηλίδη στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 12/06/2018:  https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2018/09/blog-post.html)

2.      Γιατί τι άλλο παρά διολίσθηση είναι η πλήρης αποδοχή της σημειολογίας και ρεβανσισμού της ακροδεξιάς στη χρήση του ΕΝΩΣΙΣ (των) ΚΥΠΡΙΩΝ (μετά της) ΕΛΛΑΔΟΣ (στον τίτλο της Ε.Κ.Ε.). Σημειολογία που θέλει να χρησιμοποιεί για να δικαιώσει τον ρόλο της το 1974 με τις ενωτικές φανφάρες της που οδήγησε στο διπλό έγκλημα (Πραξικόπημα – Τουρκική Εισβολή και κατάληψη του 37% της Κύπρου). Που εκφράζει εμμονές και ιδεοληψίες. Και όλα αυτά όταν σε όλη την Ελληνική Επικράτεια ισχύει η γλωσσική μεταρρύθμιση του Γεωργίου Ράλλη του 1977 που καθιέρωσε  την απλή και καθομιλουμένη Δημοτική. Και η οποία προβλέπεται η απλή μεταφορά όλων των κειμένων σε αυτή. Όλων πλην στην Ε.Κ.Ε.
Μια πράξη που συνοδεύεται από σάλτσες για «επίσημα λάβαρα» που δεν είναι άλλο παρά η χρήση του σταυρού της Ελληνικής σημαίας με την Κύπρο στο μέσον. Και η κατάργηση του banner της Ε.Κ.Ε. με το έγχρωμο και ανανεωμένο έμβλημα της Ε.Κ.Ε. που για πολλά χρόνια χρησιμοποιείται (με την σύμφωνη γνώμη του Γ. Συλλούρη, πριν διολισθήσει στα κελεύσματα της ακροδεξιάς).


3.      Γιατί τι άλλο παρά διολίσθηση είναι η  χωρίς διαβούλευση με πέντε μέλη του Δ.Σ. και η λήψη προαποφάσεων (εκτός συνεδριάσεων του Δ.Σ.) επί κάθε ζητήματος που αφορά την λειτουργία και τις εκδηλώσεις της Ε.Κ.Ε.
(Διαβάστε Δηλώσεις στα πρακτικά της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/09/2018 των Γ. Μιχαηλίδη, Γ. Λιασή, Π. Ελευθερίου: 

4.      Γιατί τι άλλο παρά διολίσθηση είναι η  έναρξη της διαδικασίας για έξωση από την Κυπριακή Εστία του Σωματείου των Προσφύγων, των Τρικωμιτών, των Μορφιτών, της Χορωδίας (στη συνέχεια ανακλήθηκε προσωρινά ως τις εκλογές του Μαρτίου 2019) , του Ελλαδοκυπριακού Επιμελητηρίου, σε μια προσπάθεια καθυπόταξης των παροικιακών σωματείων και οργανώσεων. Η έωλη πλειοψηφία συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης, ενώ στην πράξη είναι φιλοξενούμενοι και διαχειριστές της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ.
(Διαβάστε τη σχετική Ανακοίνωση του Σωματείου των Προσφύγων:

5.      Γιατί τι άλλο παρά διολίσθηση είναι η  απόφαση του Δ.Σ.  να κληθούν τα πολιτιστικά σχήματα: χορευτικά, θεατρικά, χορωδία, μουσικά, κλπ, που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή Εστία να ενταχθούν στην Ε.Κ.Ε. ως  οργανικά τμήματα της, ή να υποχρεωθούν να καταβάλλουν μηνιαία χορηγία, για τη χρήση της αίθουσας. Επιχειρείται  έτσι  η καθυπόταξη ή η διάλυση  των πολιτιστικών σχημάτων.  Ο πολιτισμός δηλαδή σε πλήρη έλεγχο και καλούπια.

Άραγε αυτή η διολίσθηση και πλειοδοσία σε εθνικισμό και παράδοση στην Ακροδεξιά:
α/     Συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ενάντια στην ΕΟΚΑ-Β’ και την ακροδεξιά; Τιμά την θυσία του δολοφονηθέντα από την ΕΟΚΑ-Β’ Δώρου Λοίζου;
Πως ταιριάζουν όλες αυτές οι εκχωρήσεις στα κελεύσματα της Ακροδεξιάς, με  δημοκρατικές και προοδευτικές αρχές;


β/     Συνάδει με το δήθεν συναινετικό προσωπείο του Γ. Συλλούρη, όταν έχει πλήρως ταυτισθεί και παραδώσει τα πάντα στην ακροδεξιά, απέναντι σε αυτούς που ο ίδιος καλούσε κάποτε «ερπετά»;
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, αναιρεί εαυτόν και αποφάσεις που στήριζε στο παρελθόν (Λάβαρα, banner, χρήση δημοτικής στην ονομασία της Ε.Κ.Ε., κ.ά.). Αυτή η στάση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από τίποτα άλλο από τον τυχοδιωκτισμό, την αμετροέπεια και την αθέμιτη φιλοδοξία αναρρίχησης σε καρέκλες.

Η ευκαιριακή, ανίερη και ετερόκλητη αυτή πλειοψηφία θα οδηγηθεί σύντομα στα εξόν συνετέθη όταν η ακροδεξιά θα απαιτήσει περισσότερα και θα ζητήσει στην πράξη την πλήρη υποταγή τους. Επαναλαμβάνουμε: Το αυγό του φιδιού όταν επωασθεί θα τους ακκάσει αφού συναγελάζονται μαζί τους.

Αυτά είναι τα νέα ήθη και πρακτικές που παραπέμπουν στις δεκαετίες 1970-1980 που η ακροδεξιά έλεγχε και διαφέντευε την Ε.Κ.Ε.

_________________________________________________________________________ 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":