ΤΟΥΜΑΖΟΣ ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ: Δεν έχουν αρθεί τα εμπόδια για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων


ΤΟΥΜΑΖΟΣ  ΤΣΙΕΛΕΠΗΣ:  Δεν  έχουν  αρθεί  τα  εμπόδια  για  την  επανέναρξη  των  διαπραγματεύσεων



Δεν έχουν αρθεί τα εμπόδια για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό τόνισε το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ επισήμανε ότι πρέπει να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Υπέδειξε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι τον Απρίλιο, οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων πρέπει να μείνουν συνεπείς ότι αποδέχονται την Κοινή Δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014, τις προηγούμενες συγκλίσεις και τα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρες. Αν το εννοούν, επισήμανε, δεν χρειάζονται οι όροι αναφοράς για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο κυπριακό.

Κάλεσε επίσης όλες τις πλευρές να παραμείνουν συνεπείς στη δέσμευσή τους για να συνεχιστούν οι συνομιλίες από κει που έμειναν ενώ την ίδια ώρα συνέστησε υπομονή.

Παράλληλα, ο κ. Τσιελεπής εξήγησε ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν ότι η πολιτική ισότητα δε σημαίνει αριθμητική ισότητα, άρα ίση αριθμητική συμμετοχή σε όλα τα όργανα. Πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη τονίζουν ότι είναι ο δικοινοτισμός του υφιστάμενου συντάγματος που σημαίνει αποτελεσματική συμμετοχή στα όργανα και τις αποφάσεις.

Για τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, ο Τουμάζος Τσιελεπής τόνισε ότι αν εκλεγεί κάποιος από τους υποψήφιους της δεξιάς τα πράγματα θα καταστούν πολύ δύσκολα. Πρόσθεσε ότι για αυτό η Τουρκία είναι διστακτική να γίνει τώρα μια άτυπη πενταμερής συνάντηση καθώς περιμένει να δει αν θα υπερισχύσει η δεξιά στα κατεχόμενα.
_________________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":