ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. ΣΤΙΣ 14/09/2018


ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΤΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΑ  του  Δ.Σ.  της  Ε.Κ.Ε.  ΣΤΙΣ  14/09/2018

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
(εκλέχτηκε με το συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία)

Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μελών του ΔΣ που δεν ανήκουν στην λεγόμενη πλειοψηφία:

1.      Για τον αποκλεισμό μας από την διαβούλευση για την ημερομηνία σύγκλησης του Δ.Σ. Πως γίνεται στη διαβούλευση που ανακοινώθηκε ότι έγινε τηλεφωνικά με μέλη του Δ.Σ. να μην έχει ερωτηθεί κανένα μέλος που δεν ανήκει στην σημερινή έωλη πλειοψηφία;  Ακόμα παρά την εκφρασμένη αδυναμία κάποιων από εμάς να παρευρεθούμε στη συνεδρίαση της 14/09/2018, και την παράκληση μας να αναζητηθεί νέα ημερομηνία, να αντιμετωπιζόμαστε  αδιάλλακτα ότι οι «υπόλοιποι δεν μπορούν».

2.      Για την παντελή έλλειψη διαβούλευσης για τον καθορισμό ημερομηνιών και περιεχομένου για τις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Ανεξαρτησίας (27/09/2018)  και την Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Τάκη Μιχαήλ (05/10/2018), και να πληροφορούμαστε γι’ αυτές από ήδη τελειωμένες και αναρτημένες προσκλήσεις.
Όλοι έχουμε να συμβάλουμε με τις γνώμες και τις απόψεις μας για τις εκδηλώσεις. Και να προφυλάξουμε την Ε.Κ.Ε. από κακοτοπιές όπως π.χ. η συνεργασία με τον Πρόεδρο του συνδέσμου ΟΥΝΕΣΚΟ Νήσων και Πειραιά, συνεργασία που υπήρχε παλαιότερα με την Ο.Κ.Ο.Ε., και τερματίσθηκε λόγω κάποιου σημαντικού γεγονότος.

Ο Εσωτερικός Κανονισμός προβλέπει ότι μπορεί να παίρνονται αποφάσεις μεταξύ δύο συνεδριάσεων, εφ’ όσον έχουν γίνει ευρείες διαβουλεύσεις και έχει διαπιστωθεί ύπαρξη πλειοψηφίας. Ναι διαπιστώθηκε ύπαρξη πλειοψηφίας, αλλά δεν έγιναν διαβουλεύσεις με κανένα μέλος που δεν ανήκει στην σημερινή ευκαιριακή πλειοψηφία. Στη δημοκρατία δεν χρειάζεται να φοβόμαστε, ούτε να συμπεριφερόμαστε αλαζονικά και με εμπάθεια.

Επειδή γνωρίζω την δημοκρατική παιδεία και παρελθόν του Λ. Μασσοστασή, τον καλώ να μην επιτρέπει πρακτικές που στρέφονται ενάντια στην δημοκρατία, τα θέσμια, το Καταστατικό και τον Εσωτερικό Κανονισμό, μάρτυρες των οποίων έχουμε γίνει από τον Απριλίου 2018.


Φωτογραφία από την εκδήλωση για την Επέτειο της Ανεξαρτησίας
στο Ίδρυμα Κακογιάννη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΣΗ
(εκλέχτηκε με το συνδυασμό Δημοκρατική Συνεργασία)

Με την παρούσα μου επιστολή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη μου διαμαρτυρία για τον τρόπο που «πάρθηκε»  η απόφαση για την επιλογή του  κ. Γιαννάκη Μάτση ως ομιλητή για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως μέλος του Δ.Σ.  της Ε.Κ.Ε. ουδέποτε  ρωτήθηκα γι’ αυτό, η απόφαση πάρθηκε για ακόμα μια φορά  εν κρυπτό  ή ακόμα καλύτερα κατόπιν απόφασης της ούτω καλούμενης  πλειοψηφίας. Αποτέλεσμα θα είναι να παρουσιάσει μονόπλευρα το θέμα, χωρίς την πρόνοια που προβλέπουν οι ομόφωνες αποφάσεις μας για πλουραλιστική παρουσίαση απόψεων.

Μετά από  τηλεφωνική συνομιλία , κάλεσα στο τηλέφωνο τον πρόεδρο της Ε.Κ.Ε. για να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για  την πιο πάνω αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική ενέργεια, πήρα την εξής απάντηση : έγινε διαβούλευση με την «πλειοψηφία» , αποφασίστηκε και πήρε έγκριση για το ποιος θα είναι ο ομιλητής. Και ερωτώ : Από πότε υπάρχει πλειοψηφία και μειοψηφία στο Δ.Σ. ; 

Επίσης μου είπε ότι για το θέμα του ομιλητή αποφάσισε πρώτα η Ο.Κ.Ο.Ε. και συμφώνησε και αυτός...... Άλλο ερώτημα :  Η Ο.Κ.Ο.Ε. πώς παίρνει τις αποφάσεις της; αποφασίζει μόνο o Πρόεδρος Γ. Συλλούρης;  Δεν υπάρχει Κ.Σ. ; Διότι σαν μέλος του Κ. Σ. ΟΥΔΕΠΟΤΕ  ρωτήθηκα για το θέμα αυτό. Πάλι αποφάσισε η πλειοψηφία;  Τότε ποιος ο ρόλος των υπολοίπων μελών των συμβουλίων;  Όπως αντιλαμβάνεστε κυρία και κύριοι επικρατούν οι πρακτικές που καθιερώθηκαν με την «χούντα» του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» τους υπολοίπους να εκτελούν  τις αποφάσεις της.

Λυπούμαστε για τον παραγκωνισμό και αποκλεισμό μας  από τις συζητήσεις για λήψη αποφάσεων. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τον αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της  Ε.Κ.Ε. και της Ο.Κ.Ο.Ε.  Πόσο μάλλον όταν μου είπε ο Πρόεδρος ότι κάτι ανάλογο γινόταν και στο παρελθόν. Αποτελεί σοβαρό λόγο η απάντηση αυτή ;  Πραγματικά αποτελεί το λιγότερο έκπληξη ο τρόπος που αποφασίζουν τα δύο σώματα.

Δηλώνω ότι δεν θα δεχτούμε παρόμοιες ενέργειες , δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω φίμωσή μας  και  αφήνουμε στην κρίση των μελών της Ε.Κ.Ε. και της Ο.Κ.Ο.Ε. να κρίνουν τις πιο πάνω αντιδημοκρατικές ενέργειες της «πλειοψηφίας».


Η πρόσκληση της εκδήλωσης για την Επέτειο της Ανεξαρτησίας


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
(εκλέχτηκε με το συνδυασμό εναλλακτικη πρωτοβουλία ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ)

Όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά της παροικίας μας ειλικρινά δεν πίστευα ότι μεγάλο μέρος των συνεδριάσεων θα ήταν αφιερωμένο στο λάβαρο της ΕΚΕ, αν θα είναι κόκκινο, πράσινο ή γαλάζιο ούτε αν θα λέμε ένωση ή ένωσις πράγμα που για μένα ουδόλως με ενδιαφέρει. Βλέπω από τα πρακτικά ότι ενώ το θέμα ελύθει σε προηγούμενα συμβούλια επανέρχεται και πάλι.
   
Δυστυχώς ενώ η πατρίδα μας στενάζει κάτω από την μπότα του κατακτητή τον οποίο μας τον έφεραν οι προδότες της ΕΟΚΑ-Β’ που δεν τιμωρήθηκαν ποτέ, δυστυχώς τινές εξ υμών περί άλλων  ασχολείστε . Αντί να υπάρχει σύμπνοια, αντί να λειαίνονται οι διαφορές, αντί να υπάρχει μερικές φορές και το δεν πειράζει, υπάρχει ξύλινη γλώσσα, ρεβανσισμός και διαγκωνισμός για τον διαμοιρασμό των τίτλων πράγμα που ουδόλως με ενδιαφέρει.

Δυστυχώς η εικόνα που εισπράττω σε τυχαίες συζητήσεις για το σωματείο μας δεν είναι καθόλου κολακευτική πράγμα που θα φανεί στις επόμενες εκλογές για τις οποίες εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος γιατί άλλα πίστευα, άλλα όνειρα είχα.

Και έρχομαι στο θέμα των συνεδριάσεων. Από ότι θυμάμαι για τις συνεδριάσεις ορίστηκε η δεύτερη τετάρτη εκάστου μήνα πράγμα το οποίο δεν τηρείται με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να κανονίσουμε τις υποχρεώσεις και προς την Ε.Κ.Ε. και προς την οικογένεια μας. Το email που εστάλη μιλούσε για 11 η 12 και τελικά καθορίστηκε για τις  14 χωρίς ενημέρωση για την αλλαγή αν συμφωνούμε.

Όσον αφορά την διάθεση της Κυπριακής Εστίας. Θέση μου αδιαπραγμάτευτη είναι να δίνεται σε κάθε άτομο ή ομάδα ή σωματείο ή σύλλογο που προσφέρει έργο είτε πρόσκειται  σε μας είτε όχι. Η Κυπριακή Εστία δεν ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. αλλά σε όλη την παροικία.

Χώρος υπάρχει για όλους που έχουν την διάθεση να προσφέρουν είτε για το εθνικό θέμα είτε για τα κοινά της παροικίας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

_________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":