ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: Αντιστασιακός, πρώτος παρτιζάνος, Aσυμβίβαστος αγωνιστής. Συμπαραστάτης του Κυπριακού Λαού.

ΜΑΝΩΛΗΣ  ΓΛΕΖΟΣ:  Αντιστασιακός,  πρώτος  παρτιζάνος,  Aσυμβίβαστος  αγωνιστής  στην  πάλη  για  κοινωνική  δικαιοσύνη,  δημοκρατία  και  ελευθερία  στην  Ελλάδα  και  στην  Ευρώπη.   
Σταθερός συμπαραστάτης  του  Κυπριακού  Λαού.





Έφυγε σήμερα από καρδιακή ανεπάρκεια σε ηλικία 98 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Το γεγονός γέμισε θλίψη σε ολόκληρη την Ελλάδα και τον πολιτικό κόσμο για έναν από τους ανθρώπους που έχουν σημαδέψει την ελληνική πολιτική και όχι μόνο Ιστορία. 

Γεννήθηκε το 1922 στην Απείρανθο της Νάξου. 
Ήταν πολιτικός της Αριστεράς, μάχιμος μέχρι την τελευταία στιγμής και ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.
Μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.

Ο Μανώλης Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική έως και σήμερα. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ), αργότερα εξελέγη βουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
Πάντα με περισσή αγωνία παρακολουθούσε τον αγώνα του Κυπριακού Λαού για απελευθέρωση και επανένωση. Με την αισιοδοξία που τον χαρακτήριζε έλεγε ότι περιμένει την πρόσκληση «να πάει στους εορτασμούς μετά τη λύση και την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων».

Συμμετείχε στη δράση της πρωτοβουλίας ειρήνης και αλληλεγγύης με την Κύπρο «Έτος Κύπρου».
Στήριξε τις υποψηφιότητες Δημήτρη Χριστόφια και Σταύρου Μαλά.


ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 









 




 














ΑΝΤΙΟ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ – ΦΙΛΕ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ





 


 _______________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":