ΝΙΑΖΙ ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ: Να με ψηφίσουν ως φεντεραλιστή, όχι ως Τ/κ


ΝΙΑΖΙ  ΚΙΖΙΛΓΙΟΥΡΕΚ:  Να  με  ψηφίσουν  ως φεντεραλιστή,  όχι ως Τ/κ



Ο διαχωρισμός είναι μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ και κατά της ομοσπονδιακής λύσης, τονίζει στην «Κ» ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ
«Ο διαχωρισμός δεν είναι μεταξύ Τ/κ και Ε/κ, αλλά μεταξύ εκείνων που είναι υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης μέσω μιας ομοσπονδιακής Κύπρου και αυτών που είναι κατά», λέει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο ακαδημαϊκός και υποψήφιος του ΑΚΕΛ για τις ευρωεκλογές Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις στην τ/κ κοινότητα λέει πως λόγω άγνοιας τα τ/κ κόμματα βλέπουν τις ευρωεκλογές ως εθνικές εκλογές και νομίζουν πως υπάρχει ζήτημα εκπροσώπησης.

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ υπογραμμίζει πως συμμερίζεται την ανησυχία του Προέδρου για τη λειτουργικότητα του κράτους, ωστόσο αυτή δεν θα γίνει μέσω της κατάργησης της πολιτικής ισότητας των Τ/κ. Όπως λέει εξαιτίας κακών χειρισμών μπορεί να οδηγηθούμε σε μόνιμη διχοτόμηση που μεταφράζεται με την προέκταση της Τουρκίας στον Βορρά και όχι με δύο κράτη.


_________________________________________________________________________ 



ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":