ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ Ο.Κ.Ο.Ε. ΚΑΙ Ε.Κ.Ε. - (ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ … ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ !!!!!)

ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ  Ο.Κ.Ο.Ε.  ΚΑΙ  Ε.Κ.Ε.  - 
(ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ … ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙΣ !!!!!)   


Περίληψη:
 Οι ευκαιριακές πλειοψηφίες στην Ε.Κ.Ε. και Ο.Κ.Ο.Ε. έχουν οδηγήσει
στην έντονη κομματικοποίηση των δύο οργανώσεων από τις δυνάμεις του απορριπτισμού, 
παραβιάζοντας ομόφωνες αποφάσεις και πλαίσια.

Οι πλασματικές πλειοψηφίες στην Ε.Κ.Ε. και την Ο.Κ.Ο.Ε. δεν ελέγχονται μόνο για την συστηματική παραβίαση του Καταστατικού, Κανονισμού, και αποφάσεων της Γ.Σ και Συνεδρίων αντίστοιχα, μεταξύ άλλων:

·         Η μεν Ε.Κ.Ε. π.χ. για το Σωματείο των Προσφύγων που ξεκίνησε την διαδικασία για εκδίωξη τους από την Κυπριακή Εστία, η οποία είναι παράτυπη αφού παραβιάζει απόφαση της Γ.Σ. της Ε.Κ.Ε. που καλεί το Δ.Σ. να αναπτύξει «αγαστή συνεργασία».  
·         Η δε Ο.Κ.Ο.Ε. π.χ. να τοποθετείται εχθρικά κατά του Σωματείου των προσφύγων: (δηλώνει ότι "δεν αναγνωρίζει το Σωματείο των Προσφύγων") και καταφέρεται κατά στελεχών του παροικιακού κινήματος,  και έτσι να παραβιάζει παραβιάζει την αρχή του Καταστατικού της να μην επεμβαίνει στα εσωτερικά των σωματείων, όπως παραβιάζει και την απόφαση του Συνεδρίου της Ο.Κ.Ο.Ε. να εργαστεί για την επαναδραστηριοποίηση των αδρανών σωματείων.  Υπάρχει ακόμα ένα θέμα που η σημερινή παραποιημένη πλειοψηφία του Κ.Σ. έχει παρανοήσει. Η ίδρυση και ύπαρξη της Ο.Κ.Ο.Ε. οφείλεται στα σωματεία και τους εκπροσώπους τους. Αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα κατά το Καταστατικό της να ασκούν κριτική και να ελέγχουν την Ο.Κ.Ο.Ε. (συμπεριλαμβανομένου του αστικού δικαιώματος να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη). Η Ο.Κ.Ο.Ε. δεν έχει καταστατικό δικαίωμα ούτε να επεμβαίνει στα των σωματείων και των αντιπροσώπων τους, ούτε να τα κρίνει, ούτε να εκδίδει εναντίον τους «ρηματικές διακοινώσεις».


Ελέγχονται όμως ακόμα για την έντονη ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των κοινών δράσεων της Ο.Κ.Ο.Ε. και Ε.Κ.Ε.  που λαμβάνει διαστάσεις το διάστημα αυτό. Και ενώ συνέχεια αντιτάσσουν ως επιχείρημα για την κριτική που δέχονται από τους επικριτές τους ότι «τα κίνητρα τους είναι  η εξυπηρέτηση των  προσωπικών και  κομματικών τους επιδιώξεων», διερωτόμαστε τι άλλο στην πράξη τι είναι:
·         Από προσωπικές επιδιώξεις, η κατάληψη και εναλλαγή στη θέση των Προέδρων Ε.Κ.Ε. και Ο.Κ.Ο.Ε. των Γ. Συλλούρη (που πρόσκειται στο κίνημα Αλληλεγγύη της Ελ. Θεοχάρους) και του Λ. Μασσοστασή (που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ) με μια πλειοψηφία που συγκροτείται από την διολίσθηση στα κελεύσματα της ακροδεξιάς.
·         Από κομματικές επιδιώξεις, η διοργάνωση μέσα σε λίγους μήνες τριών εκδηλώσεων με παρουσία κομματικών στελεχών της ΕΔΕΚ: στις 30 Μαΐου για τη Συνθήκη Εγγυήσεως (κ Γιαννάκης Ομήρου), στις 30 Οκτωβρίου «για τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη» ;;;;) (κ Μαρίνος Σιζόπουλος *) και στην 1 Νοεμβρίου για τον κ. Βάσο Λυσσαρίδη. Χαρακτηριστικό όλων αυτών η προβολή απορριπτικών θέσεων, κάτι που δεν συμπεριλαμβάνεται στις θέσεις τόσο της Ε.Κ.Ε. όσο και της Ο.Κ.Ο.Ε. (και για τις οποίες «δήλωσε υπερήφανος» ο ακροδεξιός Αντιπρόεδρος της Ε.Κ.Ε.). Ακόμα η διοργάνωση δύο εκδηλώσεων με παρουσία του κ. Δημήτρη Συλλούρη, Προέδρου της Βουλής, που ανήκει στο κίνημα Αλληλεγγύης: τον Φεβρουάριο 2018 για το ρόλο της Βουλής και την 1 Νοεμβρίου για τον κ Βάσο Λυσσαρίδη. Σε αυτά προστίθεται η «αντι-ομοσπονδιακή» απορριπτική ομιλία του μοναδικού κύριου ομιλητή κ. Γιαννάκη Μάτση στις 29 Σεπτεμβρίου για την επέτειο της Ανεξαρτησίας (άποψη που είναι  αποκλειστικά κοινή θέση της ΕΔΕΚ, κινήματος Αλληλεγγύης και της Ακροδεξιάς).  Φυσικά ούτε μία εκδήλωση διοργανώθηκε το διάστημα αυτό με προσκεκλημένους της άλλης άποψης, παρά τις ρητές αναφορές στο Πλαίσιο Δράσης της Ε.Κ.Ε. και τα ψηφίσματα του συνεδρίου της Ο.Κ.Ο.Ε. για «πλουραλιστική παρουσίαση απόψεων».
Ας μας αναφέρουν αν στα προηγούμενα τρία χρόνια συνέβηκε κάτι αντίστοιχο; 

* =  Η δικαιολογία για την επιλογή, που δόθηκε στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. είναι ότι ο κ. Σιζόπουλος ήταν ο  Πρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου. Όμως κατά την κοινή έκφραση ισχύει: «Τι σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο;»

__________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":