ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (SERIAL KILLER)

ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ  ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
(SERIAL  KILLER)



- - - - - - - - - - - - - -
- - - - - *



 



Την Πέμπτη η παράδοση του πορίσματος για τις ελλείπουσες γυναίκες στο Γ. Εισαγγελέα



Τέλος του μήνα το πόρισμα για τις δολοφονίες γυναικών στην υπόθεση «Ορέστης»





Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τους φόνους οι οποίοι έχουν γίνει σε βάρος αλλοδαπών γυναικών και οικιακών βοηθών είναι συγκλονιστικά και δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο.
Όσο περνά ο χρόνος ολοένα και περισσότερα στοιχεία καταδεικνύουν τις ευθύνες της Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης για την ολιγωρία που επέδειξαν στην εξέταση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα.

Σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Αντρών και Γυναικών ενεγράφη θέμα υπό τον τίτλο: «Ενημέρωση για τις διαδικασίες και τις ενέργειες των αρμοδίων για την διακρίβωση της τύχης εξαφανισμένων αλλοδαπών γυναικών».

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και του Αρχηγού της Αστυνομίας αλλά και του Πολιτικού Προϊστάμενου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι ο κύριος Ιωνάς Νικολάου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός απαίτησαν και πέτυχαν την παραίτηση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και του τότε Αρχηγού της Αστυνομίας των κ.κ. Κύπρου Χρυσοστομίδη και Ιάκωβου Παπακώστα για την απόδραση ενός φυλακισμένου, του Κίτα.

Στη δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικολάου συνεχίζει να μην αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις ανεπάρκειες, τις παθογένειες, το θεσμικό ρατσισμό που σε όλο τους το μεγαλείο αποκαλύφτηκαν ότι υπάρχουν στο Αστυνομικό Σώμα. Κι όμως στα έξι χρόνια της υπουργίας του, ο κ. Νικολάου δεν έχανε αφορμή και ευκαιρία να κάνει δηλώσεις για τη δήθεν νέα εποχή που η κυβέρνηση Αναστασιάδη άνοιγε για την Αστυνομία.

Παραίτηση του κ. Ιωνά Νικολάου
Μετά από παρέλευση τριών σχεδόν βδομάδων ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποχρεώθηκε να υποβάλει παραίτηση ως αποτέλεσμα της πίεσης και της γενικής κατακραυγής της κοινωνίας.
Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από τον κ. Νικολάου να παραμείνει στη θέση του μέχρι νεοτέρας. Η κοινωνία διερωτάται: θα έχουμε ακόμα ένα υπουργό, μετά τον κ. Χάρη Γεωργιάδη, με αναστολή παραίτησης;

Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι η αξία της όποιας παραίτησης βρίσκεται σε συνάρτηση με το χρόνο που υποβάλλεται, κάτι που ο κ. Νικολάου μετά επιτάσεως δήλωνε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης.

Θα σταθούμε στο περιεχόμενο της δήλωσης του Νικολάου.
Τότε, ως πολιτικός προϊστάμενος ζητούσε τα εύσημα της κοινωνίας. Σήμερα επανέλαβε ότι δεν έχει ευθύνη. Και όχι μόνο δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αλλά προσπαθεί να την μετακυλήσει σε ολόκληρη την κοινωνία. Η μη ανάληψη ευθύνης από μέρους του κ. Νικολάου, ακυρώνει τα όσα είπε περί πολιτικής ευθιξίας. Ευθιξία χωρίς ανάληψη ευθύνης δεν μπορεί να υπάρχει.

Ο κ. Νικολάου ακολούθησε την προσφιλή τακτική των κυβερνώντων να συμψηφίζουν και να ισοπεδώνουν καταστάσεις, για να αποκρύβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους. Τα γεγονότα όμως βοούν. Βρίσκονται στον έβδομο χρόνο της διακυβέρνησής τους. Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα, πέρα από μεγαλόστομες και βαρύγδουπες δηλώσεις, για τη βελτίωση της κατάστασης στην Αστυνομία; Η πράξη, που είναι το κριτήριο της αλήθειας, απέδειξε ότι η κυβέρνηση με τις κομματικές σκοπιμότητες και την αναξιοκρατία της, έκανε τα πράγματα χειρότερα και στην Αστυνομία.

Ο κ. Νικολάου ζήτησε από την κοινωνία να συνεχίσει να επιδεικνύει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία. Η εμπιστοσύνη, όμως, δεν είναι για κανένα και για τίποτε δεδομένη. Η εμπιστοσύνη της κοινωνίας κερδίζεται. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη - Συναγερμού και η ηγεσία της Αστυνομίας με τους χειρισμούς τους καταρράκωσαν το κύρος της Αστυνομίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας σ’ αυτήν.





Ρατσιστική αναφορά ΠτΔ: «…ζητήσαμε συγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές»


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε ομιλία του αναφέρθηκε στο συγνώμη της πολιτείας προς τα θύματα του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.


Συγκεκριμένα, είχε τονίσει ότι κακώς ασχολήθηκαν τα ξένα Μέσα γιατί κάποιοι πολιτικοποίησαν το θέμα και χάλασαν εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό, ενώ έδωσαν την ευκαιρία να μας παρουσιάζουν ως ρατσιστές. «Να ασχολείται το BBC ότι είμαστε οι ρατσιστές εξαιτίας των όσων ακούγονται και λέγονται.»

Ενώ στη συνέχεια είπε: « Έχω εκφράσει τη λύπη μου, έχω εκφράσει τη συγγνώμη μου, εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές».
Τι θέλει να πει ο Πρόεδρος; Ότι η πολιτεία έκανε χάρη στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε συγνώμη επειδή δεν ήταν Κύπριοι πολίτες;

__________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":