Τουμάζος Τσιελεπής: Η ε/κ πλευρά να είναι πιο απαιτητική – Να προχωρήσει από τα λόγια στις πράξεις

 Τουμάζος Τσιελεπής: Η ε/κ πλευρά να είναι πιο απαιτητική – Να προχωρήσει από τα λόγια στις πράξεις

 


Για σκληρή πραγματικότητα σε ότι αφορά τα δεδομένα στο κυπριακό μετά τα τριάμισι χρόνια απραξίας και τα νέα τετελεσμένα που δημιουργήθηκαν κάνει λόγο ο Τουμάζος Τσιελεπής.

Μιλώντας στον Άστρα ο επικεφαλής του γραφείου του ΑΚΕΛ για το κυπριακό και μέλος του πολιτικού γραφείου εξήγησε ότι τούτην την ώρα επείγει να ελεγχθεί αν η ρητορική Τατάρ για δύο κράτη είναι και αμετάκλητη θέση ή ακόμη υπάρχει ελπίδα για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας

Επισήμανε ότι ο μόνος τρόπος για να διαφανεί είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά με έργα και όχι με λόγια να είναι πανέτοιμη για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας από εκεί που σταμάτησε στο Κραν Μοντάνα και στα πλαίσιο που θέτει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να σταματήσει την πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια να δηλώνει έτοιμη και την ίδια ώρα να βάζει νέους όρους και προϋποθέσεις.

Ανέφερε ότι αυτό είναι το καθήκον της ελληνοκυπριακής πλευράς και μόνο τότε θα απαντηθεί το ερώτημα αν μπορούμε να επιστρέψουμε το χρόνο πίσω.

Επισήμανε παράλληλα ότι θα πρέπει να δίνεται πολύ σημασία σε αυτά που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δηλώνει μιας και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει την διαδικασία για επανέναρξη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης.

https://dialogos.com.cy/toymazos-tsielepis-i-e-k-pleyra-na-einai-pio-apaititiki-na-prochorisei-apo-ta-logia-stis-praxeis/

 

_____________________________________________________________________________________


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":