ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΩΣΙ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΝΕΑ  ΓΙΑ  ΤΟ ΒΑΡΩΣΙ  -
ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΗΜΑΡΧΙΑ  ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΣΤΙΣ  25  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2019  
-  ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ ΠΟΛΗ:
Σε ό,τι αφορά τα Βαρώσια, την περίκλειστη πόλη, εδώ και χρόνια υπάρχει μία έντονη πληροφορία ότι η Τουρκία μεθοδεύει το άνοιγμα, την πρόσκληση για επιστροφή στους νόμιμους κατοίκους της, κάτω από τουρκοκυπριακή διοίκηση. Κάτι που αντιβαίνει των σχετικών ψηφισμάτων 550 και 789 του Σ.Α. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,  που λένε ρητώς ότι θα πρέπει να επιστραφεί κάτω από τη διοίκηση του ΟΗΕ και να παραχωρηθεί το δικαίωμα στους νόμιμους κατοίκους να επιστρέψουν στις περιουσίες τους.
 Εάν λοιπόν μεθοδεύεται αυτό το πράγμα από την τουρκική πλευρά εκείνο το οποίο εμείς θα πούμε είναι ότι είναι προφανές ότι επιχειρείται επί του εδάφους να κατοχυρωθεί η οριστική διχοτόμηση της Κύπρου. Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο, μία έτοια εξέλιξη. 

Ο Τατάρ και ο Οζερσαϊ επισκέφτονται τα Βαρώσια, μιλούν για μετατροπή του σε Las Vegas, οτι πρέπει να αποδωθεί στο ΕΦΚΑΦ, και να ανοίξει η Πλαζ της κατεχόμενης Δερύνειας μόνο για Τούρκους και Τ/Κ. Τ/Κ οργανώσεις αντιδρούν και μιλούν για "ρατιστική παραλία".







 Οι Βαρωσιώτες αντιδρούν, και ζητούν την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ ώστε ως προάγγελος της λύσης του Κυπριακού.







ΟΖΕΡΣΑΪ - ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ:


Δήμαρχος Αμμοχώστου: Σημαντική η απόφαση του Σ.Α.
 
Κατατέθηκε η προσφυγή της Κύπρου στο Σ.Α. για Βαρώσι

«Κάτω τα χέρια από την Αμμόχωστο» - Εκδήλωση του Δήμου στο σημείο ελέγχου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ








Δήμαρχος Αμμοχώστου: Ο ΠτΔ θα θέσει το θέμα της Αμμοχώστου στον ΟΗΕ



Δήμαρχος Αμμοχώστου: Κινητοποιούμαστε εντός και εκτός Κύπρου για αποτροπή νέων τετελεσμένων
 
Δήμος Αμμοχώστου: Έτσι θα αντιδράσει για τις τουρκικές προκλήσεις




 
Συνάντηση με τον ΠτΔ ζητεί ο Δήμος Αμμοχώστου

Τ/κ επιχειρηματίας προσεγγίζει Ε/κ για τα Βαρώσια


Επικρίσεις από τον Ταλάτ για τον χειρισμό για τα Βαρώσια,δεν αναμένει κάτι από μια τριμερή

Θεατές στη σιωπηρή διχοτόμηση
του  Κυριάκου  Πιερίδη
Νέα «ανέκκλητα τετελεσμένα» επί του εδάφους (εποικισμός Βαρωσίων), αλλά και στις θάλασσες (γεωτρήσεις) εφαρμόζει ανενόχλητα η Τουρκία, δίνοντας τις δικές της απαντήσεις σε όσα συμβαίνουν στην Κύπρο, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κρανς Μοντάνα. Το σκηνικό προσομοιάζει με πορεία προς «σιωπηρή διχοτόμηση» και προδιαγράφει όσα θα ακολουθήσουν της ύστατης προσπάθειας για την επίλυση που καταβάλλει αυτή την περίοδο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. [ . . . ]


Μνημονεύσαμε μια νεκρή πόλη… Πώς είδαν και πώς περιέγραψαν την επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη Τ/κ δημοσιογράφοι Τζενκ Μουτλούγιακαλι: Μνημονεύσαμε μια νεκρή πόλη, χωρίς να θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον δολοφόνο της Ρασίχ Ρεσιάτ: Τα Βαρώσια θα πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν Σενέρ Λεβέντ: Τα Βαρώσια ήταν ένας παράδεισος. Η Τουρκία αυτόν τον παράδεισο τον έκανε κόλαση «Παραστάσεις που […]



- - - - - - - - - - - - - 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ:
Υπό το φως φυσικών χρονικών οροσήμων συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την εξεύρεση υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη Δημάρχου Αμμοχώστου, για πλήρωση της κενωθείσας θέσης του αποβιώσαντος Αλέξη Γαλανού.

Πρόκειται για βδομάδα που κυοφορεί εξελίξεις κυρίως ως προς τις αποφάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ των οποίων η επιρροή στην πόλη της Αμμοχώστου φτάνει το 85% των ψηφοφόρων.

- - - - - - - - - - - - -

ΣΙΜΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ:


. . . . Σήμερα, ζητήσαμε από τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τον Σίμο Ιωάννου να μας πουν δύο λόγια για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αμμοχώστου. Μέσα από τα μάτια των φίλων και συνδημοτών του, Κίκη Καζαμία, Κυριάκου Κουρέα και Βάσου Χριστοδούλου, λοιπόν, ο Σίμος Ιωάννου. . . .
Ο δήμαρχος της Αμμοχώστου πρέπει να είναι δυναμικός, ΔΕΝ σηκώνει άνθρωπο της καρέκλας. Ο δήμαρχος της Αμμοχώστου δεν πρέπει να κατεβαίνει από τα αεροπλάνα, ούτε από τα αυτοκίνητα. Πρέπει να χτυπά συνέχεια πόρτες για το δίκαιο του αγώνα της Αμμοχώστου. Είμαι σίγουρος για τον Σίμο ότι θα διεκδικήσει αυτά που αξίζουν στην Αμμόχωστο. Δεν είναι ο άνθρωπος που θα σκύψει το κεφάλι και θα πει YES SIR, είναι ο άνθρωπος που θα απαιτήσει και θα διεκδικήσει. Η Αμμόχωστος θέλει άνθρωπο διεκδικητικό. Η δημαρχία Αμμοχώστου δεν είναι μία θέση πολιτική, δεν είναι ο δήμαρχος που έχει να φτιάξει βρύσες κ.λπ. Είναι μια θέση πολιτική και ο Σίμος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να χτυπήσει το χέρι του πάνω στο τραπέζι και να διεκδικήσει πράγματα για το Βαρώσι. . . . 
Διάβαζα και ξαναδιάβαζα τις απαντήσεις του Σίμου Ιωάννου για την αγαπημένη του Αμμόχωστο. Κι ένιωθα βαθιά μέσα μου τον πόνο και τη νοσταλγία του για την πόλη του. Λέξεις γεμάτες, που άλλοτε σε συνθλίβουν με την πίκρα τους και άλλοτε σε πεισμώνουν για το δίκαιο […] 







ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ

«Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για την επιστροφή των κατοίκων της Αμμοχώστου στην κατεχόμενη πόλη», ανέφερε ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο υποψήφιος για τη δημαρχία Αμμοχώστου Δρ. Σίμος Ιωάννου απευθύνθηκε σε όλους τους Βαρωσιώτες συμπολίτες του και είπε πως «αναλαμβάνω ένα χρέος να διεκδικήσω τη δημαρχία Αμμοχώστου, μια δημαρχία την οποία τίμησαν ως Δήμαρχοι καταξιωμένοι άνθρωποι. Νοιώθω ευθύνη έναντι αυτών των ανθρώπων, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να συνεχίσω αυτό το έργο, το οποίο τα τελευταία 80 χρόνια μετά την εκλογή αιρετών δημάρχων στην Αμμόχωστο, έκαναν».

Πρόσθεσε ότι «η εμπειρία μου στα 26 χρόνια συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο και η συνεχής συμμετοχής μου μετά την επιστροφή μου στην Κύπρο το 1988 στα κοινά της Αμμοχώστου, σε όλα τα αθλητικά δρώμενα μου δίνει τη δύναμη ότι θα συνεχίσω αυτή τη πορεία».

Βρισκόμαστε συνέχισε «σε ένα πολύ κρίσιμο στάδιο του Κυπριακού, αύριο ξεκινούν οι συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν από εκεί που τέλειωσαν στο Κράνς Μοντανά, να βρεθεί μια λύση διότι η διχοτόμηση δεν είναι λύση για την Κύπρο και ελπίζω ένα από τα κύρια θέματα και πιστεύω ότι πρέπει να μπει, είναι το θέμα της Αμμοχώστου».

Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχουν ψηφίσματα για την Αμμόχωστο «το 550, το 789 τα οποία λέγουν ρητώς ότι η Αμμόχωστος πρέπει να δοθεί στους νόμιμους κατοίκους της. Θα φωνάξουμε, θα αντιδράσουμε, θα παλέψουμε διότι πλέον είναι πολύ αργά, βρισκόμαστε στο 12 και 5 και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων των Αμμοχωστιανών, όλων των συνόλων μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και μαζί με τους ανθυποψηφίους μου, ότι θα γίνει ένας τιτάνιος αγώνας να κρατήσουμε το θέμα».

Όπως εξήγησε ο Σίμος Ιωάννου «αυτό το οποίο προσπαθούν οι Τούρκοι να κάνουν τα τελευταία 45 χρόνια, τώρα τελευταία έγινε πιο έντονο, οι τελευταίες ενέργειες των  Οζερσάϊ και Τατάρ προσπαθούν να εποικίσουν την πόλη, προσπαθούν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των κατοίκων της Αμμοχώστου, δεν θα τα καταφέρουν και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να επιστρέψουν οι κάτοικοι στην Αμμόχωστο».

Ο Σίμος Ιωάννου προτείνεται από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Έργων, Οικονομικών και Δήμαρχο Αμμοχώστου Κίκη Καζαμία και υποστηρίζεται από την Σταύρη Καλοψιδιώτου, Νομικό- διεθνολόγο.


ΜΕ ΣΙΜΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΑΚΕΛ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Τον Σίμο Ιωάννου επιλέγει το ΑΚΕΛ ως υποψήφιο Δήμαρχο για τις εκλογές Αμμοχώστου στις 25 Αυγούστου. Η απόφαση λήφθηκε από την Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ, ύστερα από πολύωρη συνεδρία στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό Γραμματέα Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ Χρύσανθο Ζαννέτο, πριν την χθεσινοβραδινή συνδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε ενδοκομματική σύσκεψη κατά την οποία τα μέλη του ΑΚΕΛ κατέθεσαν, σύμφωνα και με το καταστατικό, τον προτεινόμενο υποψήφιο, σε αυτή την περίπτωση τον Σίμο Ιωάννου.

Ακολούθως όλα τα εκλεγμένα μέλη όλων των σωμάτων του οικείου Δήμου συνήλθαν σε συνεδρίαση και αποφάσισαν δια της ψήφου, να στηρίξουν την πρόταση του κόμματος.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαννέτος ανέφερε ότι «η Αμμόχωστος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω και των εξελίξεων επί του εδάφους στην περίκλειστη πόλη.»

«Θεωρώ λοιπόν, είπε, πως ο νέος δήμαρχος θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει και πολύ σοβαρές προκλήσεις να αντιμετωπίσει».

«Θεωρούμε, συνέχισε, ότι πρέπει να είναι ένα άτομο που να κατέχει τα ζητήματα του κυπριακού προβλήματος για να μπορέσει ως μπροστάρης να διεκδικήσει μαζί με όλους του πολίτες, τις πρόνοιες των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούν την Αμμόχωστο αλλά και την επιστροφή μέσα στα πλαίσια μιας συνολικής λύσης των κατοίκων της Αμμοχώστου».

Ερωτηθείς αν ο Σίμος Ιωάννου πληροί τα κριτήρια ο κ. Ζαννέτος απάντησε καταφατικά αναφέροντας πως ο Σίμος Ιωάννου είναι ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε τον Δήμο Αμμοχώστου για πάρα πολλά χρόνια, πέντε εκ των οποίων και αντιδήμαρχος. Κατέχει τα προβλήματα και μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις.



ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ & Συμμαχία Πολιτών: Στηρίζουν Σίμο Ιωάννου για Δημαρχία Αμμοχώστου



ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ

Στήριξη στον αγώνα για επανένωση της Κύπρου και επιστροφή στην Αμμόχωστο, ζητά o υποψήφιος για τη Δημαρχία της πόλης, Νίκος Κάρουλλας.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμμοχώστου Νίκος Κάρουλλας αναφέρει ότι δεν ζητά μόνο τη ψήφο του λαού «στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχου της πόλης» αλλά ζητά τη στήριξη τους «στον αγώνα που καλούμαστε για επανένωση της πατρίδας μας για επιστροφή στην πόλη μας».

Προσθέτει ακόμα ότι «έχουμε χρέος να πορευθούμε μαζί, να ενώσουμε τα χέρια για να φτιάξουμε την αλυσίδα που θα μας οδηγήσει στην πόλη μας».

ΔΗΣΥ: Στηρίζει Νίκο Κάρουλλα για Δημαρχία Αμμοχώστου



ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΡΔΟΣ

Την υποψηφιότητά του ως ανεξάρτητος υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου Αμμοχώστου ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λόρδος, με μόνο του στόχο την επιστροφή.

Απευθυνόμενος στους Αμμοχωστιανούς ο κ. Λόρδος αναφέρει στην εξαγγελία του ότι θα σταθεί ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις ερχόμενες δημαρχιακές εκλογές «για την αξιοπρέπεια μας, για τους νεκρούς μας, για τους παππούδες και τους αγαπημένους μας που έφυγαν». «Μόνος μου στόχος η επιστροφή», σημειώνει.

«Για να πάρουμε την πόλη μας από τους Τούρκους, πρώτα πρέπει να την πάρουμε από τα κόμματα», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «είτε αυτά θα συμπλεύσουν μαζί μας αξιοπρεπώς και θα μας στηρίξουν στον αγώνα μας, είτε θα παρακαμφθούν ωμά και δυναμικά». Ο κ. Λόρδος, συμπληρώνει ότι τείνει «την ύστατη το χέρι μου στους πολιτικούς ηγέτες να αποδείξουν το αντίθετο στηρίζοντας την υποψηφιότητα μου δυναμικά και αδελφικά» και καλεί τους Αμμοχωστιανούς «όπως στείλετε το μήνυμα της επιστροφής σε όλα τα σωματεία και τα οργανωμένα σύνολα της πόλης μας».



ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΙ: ΜΑΡΚΟΣ ΤΡΑΓΚΟΛΑΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ



Πρόθεση για υποψηφιότητα έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής οι Σίμος Ιωάννου ο οποίος στηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ Νίκος Κάρουλλας, ο Ανδρέας Λόρδος ως ανεξάρτητος όπως επίσης και ο Γιώργος Σταυρής.

Αλληλεγγύη: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Αυξεντίου για δημαρχία. Δεν στηρίζει κανένα η Αλληλεγγύη.
Βαρνάβα: Δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητας για Δημαρχία Αμμοχώστου. Το ΣΚ ΕΔΕΚ δεν σηρίζει κανένα.

Την δική του υποψηφιότητα για τις Δημαρχιακές εκλογές θα καταθέσει και το ΕΛΑΜ, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι την Δημαρχία θα διεκδικήσει ο Βουλευτής του κόμματος Λίνος Παπαγιάννης.





______________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":