ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΔΗΜΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΑΠΟΔΗΜΗΣ  ΝΕΟΛΑΙΑΣ  ΑΘΗΝΑΣ  –  ΑΝΑΒΟΛΗ  ΛΟΓΩ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ 

 




Στο Δ.Σ. της Ε.Κ.Ε. ως εκπρόσωποι του Κοινού Ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και της εναλλακτικής πρωτοβουλίας «Αλληλεγγύη», αλλά και ο εκπρόσωπος της «Ανανεωτικής - Αγωνιστικής» (με email που απέστειλε - καθόσον απείχε λόγω Covid-19),  λόγο της πανδημίας του Κοροναϊού καταθέσαμε δύο προτάσεις: 1/ Ακύρωση της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Κ.Ε. που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 14/03/2020, και 2/ Αναβολή των εκλογών  της Απόδημης Νεολαίας, που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 15/03/2020.


Το ΔΣ αποδέχθηκε την πρώτη πρόταση. Για την δεύτερη πρόταση κατά την συζήτηση που ακολούθησε και με τα επιχειρήματα που επικαλέσθηκαν ο Πρόεδρος της Ο.Κ.Ο.Ε. και ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία εν «τη σοφία» του ΔΣ «να διεξαχθούν οι εκλογές της Νεολαίας ως έχουν». Μια επιπόλαια απόφαση (που αποδεχόταν τον κίνδυνο στην μια περίπτωση και όχι στην άλλη) που έθετε σε κίνδυνο την υγεία της απόδημης Νεολαίας, όσων θα συμμετείχαν στην διαδικασία, τα μέλη των οικογενειών τους και πρωτίστως τους υψηλού κινδύνου πολίτες,  και γενικότερα τη δημόσια υγεία. Και φυσικά θα είχε επίπτωση στη συμμετοχή της απόδημης νεολαίας αφού πολλοί θα απείχαν λόγω της πανδημίας.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε) να θέλει επίμονα να διεξαχθούν οι εκλογές για την απόδημη νεολαία, την προσεχή Κυριακή 15 Μαρτίου, εν μέσω πανδημίας, δεν είναι όμως ακατανόητη.

ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ:
Στόχος της να επαναλάβει την παρέμβαση του ΔΣ της Ε.Κ.Ε. και του ΚΣ της Ο.Κ.Ο.Ε., στα δρώμενα της Νεολαίας , με σκοπό να την ποδηγετήσει (παρά την εκ του Καταστατικού και των Κανονισμών πρόνοια ότι οι Επιτροπές Νεολαίας χαίρουν αυτονομίας χωρίς ποδηγέτηση, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με απόφαση της ΓΣ της Ε.Κ.Ε. το 2018). Υπενθυμίζουμε τα όσα φαιδρά έγιναν πριν 2 χρόνια με κινήσεις εκβιασμού και εκφοβισμού, παντελούς απαξίωσης των απερχόμενων Επιτροπών Νεολαίας, που οδήγησαν σε αποστασιοποίηση ενός μέρους της Νεολαίας. Μέσα στις μεθοδεύσεις τους ήταν η παγκόσμια πρωτοτυπία με την άρνηση της Ο.Κ.Ο.Ε.  να ευθυγραμμισθεί με τις αποφάσεις της ΝΕΠΟΜΑΚ, που ήθελε η Απόδημη Νεολαία στην Ελλάδα 18 ως 30 ετών να είναι όχι για 12 χρόνια, αλλά για 11,5 (αφού επιμένουν με εμμονή ότι όσοι έχουν γεννηθεί πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των συνεδρίων της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε. κατά τον μήνα Μάιο τη χρονιά που διανύουν το 30 έτος τους θα αποκλείονται – σε μια προσπάθεια τότε να διαβάλουν την τότε απερχόμενη Πρόεδρο της Νεολαίας Ο.Κ.Ο.Ε.).

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ε.Κ.Ε. ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Ο.Κ.Ο.Ε.:
Οι δύο αυτές επιτροπές που εκλέχθηκαν για το 2018-20, δεν μπορούν να καταθέσουν κανένα απολογισμό, αφού η δράση τους ήταν παντελώς μηδενική.  Μηδέν εις το πηλίκο λοιπόν και απαξίωση του θεσμού. Το μόνο είναι μερικές αναμνηστικές φωτογραφίες (στις οποίες δυστυχώς για να δώσουν κύρος προσκάλεσαν και τον Πρέσβη να παρευρεθεί, εκθέτοντας τον).

Τα προηγούμενα έτη ως το 2018, η Απόδημη Νεολαία είχε να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό και ενωτικό έργο, το οποίο ανταποκρινόταν στην συνειδητή της προσπάθεια να ενώσει τους απόδημους Κύπριους Νέους: πολιτιστικές δράσεις, εθελοντικές και περιβαλλοντικές δράσεις, γνωριμία της απόδημης νεολαίας με την Κυπριακή διάλεκτο, εκθέσεις για τους αγνοούμενους, κοινές δράσεις με άλλες πανελλαδικές οργανώσεις νεολαίας, δραστήρια συμμετοχή στην ΝΕΠΟΜΑΚ, διατήρηση Ιστοσελίδας (που καταργήθηκε), διατήρηση σελίδων και ομάδας στο Facebook (που υποτόνισαν), κ.ά.



Στόχος τους να επαναλάβουν τον έλεγχο από τις δυνάμεις της «πλειοψηφίας» στα σώματα αυτά. Τη συνέχεια της προσπάθειας ποδηγέτησης της απόδημης Νεολαίας, που θεωρείται ότι είναι «καλύτερο να μην κάνει τίποτα», φτάνει να ελέγχεται από τις δυνάμεις της «πλειοψηφίας» (ΕΛΛΑΣ = ακροδεξιά, «Ενωτική» Δημοκρατική Πορεία = που πρόσκειται στο ακραίο και περιθωριακό κόμμα της Αλληλεγγύης στην Κύπρο, και της Αγωνιστική Κίνησης  που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ και χαρακτηρίζεται από εθνικιστικές κορώνες και σύμπλευση με την ακροδεξιά) στα σώματα αυτά. Λίγα από τα όσα μετήλθαν στην περίοδο αυτή: έθεσαν σε εκκρεμότητα αιτήσεις απόδημων Νεολαίων  στην Ε.Κ.Ε., ώστε να μη καταστεί δυνατό να ψηφίσουν, ενώ στο Ψηφοδέλτιο που κατέθεσαν (παρ’  ότι αποτελείται από άτομα από τις 3 παραπάνω συνιστώσες) ανάφεραν (προφανώς για να παραπλανήσουν υποψήφιους και άλλους νεολαίους) ότι θα είναι «υπερκομματικό» (!!!). Ακόμα παραγνώρισαν το σωματείο των Προσφύγων (Ε.Κ.Π.Ε.), που εκ του Καταστατικού και του Κανονισμού της Ο.Κ.Ο.Ε. έχει λόγο και ρόλο στην διοργάνωση των αρχαιρεσιών αυτών, που προκλητικά  αγνοήθηκε.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ:
Κάτω από την κατακραυγή, και αφού έγιναν διάφορα διαβήματα αποφάσισαν (χωρίς συνεδρίαση αυτή τη φορά με εκ περιτροπής διαβούλευση) την ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ  15/03/2020. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. 


 - - - - - - - - - - - - - - 

ΩΔΙΝΑΝ ΟΡΟΣ … ΕΤΕΚΑΝ ΜΥΝ

Εδώ ο κόσμος καίγεται …. και το Προεδρείο της Ε.Κ.Ε. χτενίζεται.

Σε απάντηση του παραπάνω σχόλιου μας ο μεταλλαγμένος σε εθνικιστικές και απορριπτικές θέσεις «σοσιαλιστής» Λεωνίδας Μασσοστασής (Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε.) μαζί με τον ακροδεξιό Αλέξη Κωνσταντίνου (Γραμματέα της Ε.Κ.Ε.) αντί να απαντούν επί της ουσίας για την μείζονα κρίση της πανδημίας του κορονοϊού με δικό τους Δελτίο Τύπου  (http://www.enosikyprionelladas.gr/article/4032) περί άλλα τυρβάζουν.
·        Επιχείρημα τους, ότι η κριτική που ασκήθηκε οφείλεται στο ότι «το γνωστό δίδυμο της παραπληροφόρησης Γιώργου Μιχαηλίδη - Λοΐζου Λοΐζου και οι συνδυασμοί  τους» να «εκτοξεύουν το δηλητήριο τόσο του διχασμού όσο και της παραπληροφόρησης» «από τότε που έχασαν τα officia και τις καρέκλες που κατείχαν επί πολλά έτη στην Ένωση Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (Ο.Κ.Ο.Ε.)».
·        Ξεχνούν βέβαια, ότι οι αλλαγές στα δύο βασικά όργανα της παροικίας έγιναν, όταν οι ίδιοι: Λ. Μασσοστασής – Λ. Κωνσταντινίδης (της «σοσιαλιστικής» Αγωνιστικής Κίνησης που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ) και Αλ. Κωνσταντίνου – Γ. Συλλούρης (της «Ενωτικής» Δημοκρατικής Πορείας (που πρόσκειται στο περιθωριακό κόμμα της «Αλληλεγγύης») συνήψαν συνεργασία με τα ακροδεξιά στελέχη της ΕΛΛΑΣ, αθέτησαν τις υποσχέσεις και τα κοινά προγράμματα που είχαν συμφωνηθεί, και υιοθέτησαν την ακροδεξιά και απορριπτική ατζέντα. Δεν χάσαμε εμείς κύριοι, εσείς μετακινηθήκατε.
 ·        Μέχρι τότε συνεργάζονταν με τους συνδυασμούς της σημερινής μειοψηφίας και το πλούσιο έργο που είχαν Ε.Κ.Ε. και Ο.Κ.Ο.Ε. γινόταν και με τη δική τους συμμετοχή και σύμπραξη.  Είναι τέτοια τα παραμορφωτικά ματογυάλια τους, που αναφερόμενοι σε αυτή τη περίοδο γράφουν «στην εποχή τους άφησαν ως πολιτικό αποτύπωμα την ποδηγέτηση και φίμωση του παροικιακού κινήματος». Μήπως το αποτύπωμα της περιόδου που επικρίνετε το αφήσαμε όλοι μαζί ;
·        Αφήνουμε τα διάφορα φληναφήματα τους και ρωτάμε ευθέως:
o       Μετά από πρόταση μας που αποδέχθηκαν πως γίνεται στην ίδια συνεδρίαση να ακυρώνουν την Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Ε. στις 14/03/2020,. Και ταυτόχρονα  να απορρίπτουν την δεύτερη πρόταση μας για ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών ψηφίζοντας κατά πλειοψηφία να επαναλαμβάνουν την απόφαση να γίνουν οι εκλογές της Απόδημης Νεολαίας στις 15/03/2020; Η Πανδημία του κορονοϊού απειλεί το Σάββατο και όχι την επομένη την Κυριακή ;
o       Μήπως η αμφισβήτηση αιτήσεων απόδημων νεολαίων (τις οποίες έθεσαν υπό διερεύνηση με το βασικό επιχείρημα ότι αν έχουν γεννηθεί στην Κύπρο, (άρα είναι φοιτητές – άσχετα αν έχουν αποφοιτήσει και εργάζονται στην Ελλάδα - και για τις οποίες δεν υπήρχε χρόνος να διερευνηθούν) δεν θα αλλοίωνε το αποτέλεσμα ; Για τις δικές τους αιτήσεις με μια σκηνοθετημένη παράσταση τις παρουσίασαν με όλους γεννηθέντες στην Ελλάδα (άρα Απόδημοι), παρ΄ ότι αποδείχθηκε ψευδής και παραπλανητική, αφού τουλάχιστον δύο από αυτούς είχαν γεννηθεί στις ΗΠΑ και Νότια Αφρική. Όλα αυτά δεν κρύβουν τον απώτερο σκοπό τους να μεθοδεύσουν νέα ποδηγέτηση της Απόδημης Νεολαίας (κάτι που έκαναν πριν δύο χρόνια με μηδενικό απολογισμό και έργο, μηδενικό αποτέλεσμα) ;
o       Μήπως οι ομογάλακτοι τους στην Ο.Κ.Ο.Ε. με το να ανακοινώνουν και να επιτρέπουν τη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών για την απόδημη νεολαία στο μέσο της κορύφωσης της πανδημίας, δηλ. τέλη Μαρτίου (Ρόδος, Πάτρα, Θεσσαλονίκη) εμπίπτει στην ίδια μεθόδευση ; (Όταν μάλιστα γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον το Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. να αποστείλει ελεγκτές από άλλα σωματεία και η αντιπολίτευση να στείλει παρατηρητές. Για παρουσία Δικαστικών Αντιπροσώπων ούτε λόγος. Κανένα οικείο Δικηγορικό Σωματείο δεν θα όριζε εκπρόσωπο εν μέσω πανδημίας και κατά παράβαση των διατάξεων για την πανδημία να γίνονται συναθροίσεις).
o       Δεν γεννά αυτό υποψίες για επανάληψη πιθανών εκλογικών παραβιάσεων που θα αλλοίωνε για ακόμα μια φορά την εκπροσώπηση ; Ακόμα θυμόμαστε τις εκλογικές διαδικασίες σε πόλη με μείον 9 ως μείον 11 βαθμούς κελσίου (που εμπόδισε τον παρατηρητή να παρευρεθεί λόγω του ότι η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης έκλεισε), που όμως είχε το λαμπρό αποτέλεσμα … να προσέλθουν διπλάσιοι ψήφοι από την αμέσως προηγούμενη εκλογική διαδικασία) ;
o       Γιατί ορίζεται συνάθροιση του Κ.Σ. της Ο.Κ.Ο.Ε. (15μελές χωρίς τους παρατρεχάμενους) για τις 4 Απριλίου 2020 ; Μας είπαν ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα να συζητηθούν. Από την ημερησία διάταξη φαίνεται ποιό είναι το σοβαρό θέμα: οι εκλογές της Απόδημης Νεολαίας (φαίνεται ότι εξυφαίνεται έτσι μια νέα εκτροπή). Δεν έχουν αντιληφθεί ότι μπορεί να μη γίνει το φετινό συνέδριο της ΝΕΠΟΜΑΚ, αφού έχουν επιβληθεί μέτρα στις χώρες προέλευσης των αποδήμων νεολαίων (Αυστραλία, Βρετανία, ΗΠΑ, κλπ) λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Τόση ευαισθησία για την υγεία των απόδημων νεολαίων, των οικογενειών τους, της παροικίας, της δημόσιας υγιεινής ; Όλα στο βωμό των σκοπιμοτήτων και ανίερων σχεδιασμών τους.

Ο θυμόσοφος λαός λέει για την περίπτωση τους: Κρείττον του λαλείν το σιγάν.

 _____________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":