Ζητούμε την Απελευθέρωση του Ντεμιρτάς ηγέτη του HDP


Ζητούμε  την  Απελευθέρωση  του  Ντεμιρτάς  ηγέτη  του  HDP
  



 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ελεύθερος ο Γκεργκερλίογλου μετά την επεισοδιακή σύλληψή του στην τουρκική βουλή

Ομέρ Φαρουκ Γκεργκερλίογλου: «Θα είμαι στο Κοινοβούλιο, μπορούν να με πάρουν μόνο με τη βία»

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο να απαγορευτεί το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Τουρκία: Συμμαχία Ερντογάν – Εθνικιστών για την απαγόρευση του κουρδικού κόμματος

Με εντολή Ερντογάν συνελήφθη βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος

Τουρκία: Σε 3 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Ντεμιρτάς

Οι Κούρδοι που κάποτε ψήφισαν το AKP θα του γυρίσουν την πλάτη

Γαλλία: Επίθεση σε Κούρδους με «άρωμα» Γκρίζων Λύκων

Τουρκία: Σε τρία χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Τουρκία: Εισαγγελέας ζητά από το Συνταγματικό Δικαστήριο να απαγορευτεί το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

Ελεύθερος ο Γκεργκερλίογλου μετά την επεισοδιακή σύλληψή του στην τουρκική βουλή

Ομέρ Φαρουκ Γκεργκερλίογλου: «Θα είμαι στο Κοινοβούλιο, μπορούν να με πάρουν μόνο με τη βία»

H γερμανική Κυβέρνηση ζήτησε από την Τουρκία να απελευθερώσει τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς

- - - - - *

H γερμανική Κυβέρνηση ζήτησε από την Τουρκία να απελευθερώσει τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Τουρκία: Νέες διώξεις κατά του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος


Ντεμιρτάς: Στην Τουρκία δεν υπάρχει δικαιοσύνη

Ζητούμε την απελευθέρωση από τις φυλακές του Σελαχεττίν Ντεμιρτάς, που ήταν και υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές στην Τουρκία.


Ως γνωστό ο Σ. Ντεμιρτάς, μέλος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ως βουλευτής του HDP (Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών), βρίσκεται από το Νοέμβρη του 2016 σε προδικαστική κράτηση μετά την άρση της ασυλίας του και παρά την αντίθετη γνώμη που εξέφρασε επί τούτου η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εντούτοις, το καθεστώς Ερντογάν προχώρησε προς τις εκλογές κρατώντας τη χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, με ασταμάτητες διώξεις σε βάρος κάθε αντιπολιτευόμενης φωνής και χωρίς να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις και εγγυήσεις για ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας που, μέσα σε συνθήκες σκληρών διώξεων, αγωνίζονται  για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη στην Τουρκία, για ειρήνη και φιλία με τους λαούς της περιοχής.

Χαιρετίζουμε την επιτυχία του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία και την εκ νέου είσοδο του στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.


Σε συνθήκες ενός άνισου και αντιδημοκρατικού αγώνα, διώξεων και κατατρεγμών στελεχών, αλλά και πολλών άλλων εκπροσώπων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων,  απαγορεύσεων, λογοκρισίας των ΜΜΕ, ιδεολογικής πόλωσης και κρατικής τρομοκρατίας, κατάφεραν κάτι σημαντικό: Να διατηρήσουν τη φωνή και την επιρροή τους κόντρα στο αυταρχικό σύστημα εξουσίας στην Τουρκία που λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα εναντίον τους.

Αναμφισβήτητα, η είσοδος εκ νέου του HDP στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποτελεί ένα βήμα για τη συνέχιση των μελλοντικών πολιτικών και κοινωνικών αγώνων. Αυτή η επιτυχία αποτελεί φάρο και ελπίδα για τους Λαούς και τους Κούρδους της Τουρκίας που αγωνίζονται για τη διατήρηση της ταυτότητας και των πολιτικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Ελπίδα αποτελεί και για όσους αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ειρήνη.


Υπενθυμίζουμε ότι το HDP είναι η μόνη κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη που έχει ως θέση αρχής την πλήρη απεμπλοκή της Τουρκίας από την Κύπρο και την επίλυση του Κυπριακού από τους ίδιους τους Κυπρίους, στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, του διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου.


Επιβεβαιώνοντας πλήρως τη φράση: «κράτος που κρατά αιχμάλωτους άλλους, δεν είναι το ίδιο ελεύθερο».



Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού αντιπολιτευόμενου κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών για διάδοση προπαγάνδας υπέρ της «τρομοκρατίας», μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. […]  ΔιαβάστεΠερισσότερα »
___________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":