ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΑΘΗΝΑ  –  ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ  17  ΜΑΡΤΙΟΥ  2019
  

Η παρακμιακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην παροικία οδήγησε τους συνδυασμούς μας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κυπρίων Εργαζομένων και Εναλλακτική πρωτοβουλία Κυπρίων ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ να ενώσουμε δυνάμεις και να κατέβουμε σε ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ως η συνεργασία των ατόμων που εκφράζουν το Δημοκρατικό και Προοδευτικό λόγο στο χώρο της παροικίας και που προέρχονται από τους χώρους της Κεντρο-Αριστεράς και της Αριστεράς.




Επιδιώκουμε να βγει από το τέλμα στο οποίο βρέθηκε η παροικία από την ανίερη «συμμαχία» των:


·    Ακροδεξιών απορριπτικών κατάλοιπων της 7ετίας που ελέγχουν το συνδυασμό της ΕΛΛΑΣ σε μια προσπάθεια  να «δικαιωθεί» ιστορικά για τις δράσεις και επιλογές της το 1968-1974.

    Το αφήγημα των κατάλοιπων της 7ετίας (που σήμερα αποτελούν την διοίκηση της παροικιακής παράταξης ΕΛΛΑΣ) ότι «διεξήγαγαν αντιχουντικό αγώνα» καταρρίπτεται από τις ίδιες τις ανακοινώσεις τους και πράξεις στη διάρκεια της επταετίας, μερικές των οποίων αναρτούμε.

      Αποκαλυπτικό και το άρθρο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη.

     Η εμπλοκή τους στις ενδοχουντικές διαμάχες και η απέλαση κάποιων από αυτούς από το δικτάτορα Παπαδόπουλο, απαντιέται από τους ίδιους με τη στήριξη που προσέφεραν στον δικτάτορα Ιωαννίδη.

      Το αφήγημα τους ακόμα καταρρίπτεται από την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που προσέφυγαν οι απελαθέντες κατά της Εφημερίδας Ελευθεροτυπίας επικαλούμενοι

      συκοφαντική δυσφήμηση.  Η απόφαση απέρριψε τις αιτιάσεις τους.

     Όλα αυτά στο άρθρο μας με τίτλο: «ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ»:
           (https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2019/03/blog-post.html)
·   Ακραίων και εθνικιστικών στοιχείων του συνδυασμού «ΕΝΩΤΙΚΗ» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ που πρόσκειται στην κ. Ελένη Θεοχάρους του κόμματος Αλληλεγγύη

     Δείτε τις Εθνικιστικές & Ξενοφοβικές αναρτήσεις στο FACEBOOK των ηγετών αυτού του συνδυασμού στο:
     ·        Απορριπτικών του συνδυασμού ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ που πρόσκειται 
            στην ΕΔΕΚ και ο οποίος πρόταξε τη συνεργασία με τους παραπάνω συνδυασμούς, 
            ξεχνώντας το προοδευτικό του πρόσημο. 

    Αντί να αναζητήσει ελάχιστη κοινή συμφωνία για προβολή του Κυπριακού (λες και ολόκληρος Κυπριακός Λαός . . . περίμενε από αυτούς και τα παροικιακά σωματεία . . .  πως θα λυθεί το Κυπριακό) προτάσσει τον απορριπτισμό του, και υποτιμά την ανάγκη για μια ολόπλευρη και ολοκληρωμένη δράση των σωματείων σε όλους τους άλλους τομείς δραστηριοποίησης της παροικίας (πολιτισμός, παροικιακά προβλήματα, κοινωνική δράση, κλπ) ακολουθώντας λόγω της καρέκλας που του εξασφαλίζει η ανίερη συμμαχία με τα ακροδεξιά στοιχεία τα κελεύσματα τους. Δείτε περισσότερα στο :
           (https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2018/09/blog-post_18.html)

Οι παραπάνω, αθέτησαν συμφωνίες για:
·            εξυγίανση της Ο.Κ.Ο.Ε. που σημειώθηκε πριν δύο χρόνια εκτεταμένη νοθεία
·        διοργάνωση δράσεων της παροικίας που θα είχαν πλουραλιστικό χαρακτήρα – παρά τις αποφάσεις ΓΣ και ΔΣ  (αντ’  αυτού διοργάνωσαν αποκλειστικά μονομερείς εκδηλώσεις με ομιλητές από την απορριπτική πτέρυγα που αρνιέται την διακηρυγμένη επί δεκαετίες κοινή πολιτική του Εθνικού Συμβουλίου για την Κύπρο)
·    Ακόμα διοργάνωναν αποκλειστικά δράσεις με έντονο κομματικό χαρακτήρα (ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Ακροδεξιοί απορριπτικοί) – (https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2018/10/blog-post.html)
·        Τέλος εξέφρασαν μια επιθετική και υβριστική στάση στο σωματείο των Προσφύγων (το οποίο προσωρινά επεδίωξαν να εκδιώξουν από την Κυπριακή Εστία) γιατί η δράση του δεν συμφωνεί με τις απόψεις τους, και εμφανίζει μια συνεχώς αυξανόμενη σε όγκο και διεκδικητικότητα δράση. (https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2018/09/blog-post_17.html).

Σειρά ενεργειών, ανακοινώσεων, και παράτυπων αποφάσεων έχουν οδηγήσει τις ευκαιριακές πλειοψηφίες σε Ε.Κ.Ε. και Ο.Κ.Ο.Ε. στην ανυποληψία, και μαζί τους τις οργανώσεις. (https://demokratiki-synergasia-cy-gr.blogspot.com/2018/09/blog-post_20.html). Οι άλλοτε μαζικές και συναινετικές δράσεις έχουν δώσει τη θέση τους σε άμαζες, κομματικοποιημένες και απορριπτικές δράσεις.



Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση της Ε.Κ.Ε. να καταψηφίσουμε τον Απολογισμό της Ε.Κ.Ε.:




ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
Για το ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ μας οι στόχοι είναι:
Μια δημοκρατική συναινετική πορεία και λειτουργία της Ε.Κ.Ε. και της Ο.Κ.Ο.Ε. προς όφελος του αγώνα της Κύπρου και της Παροικίας.
·        Για επαναφορά της λειτουργίας και δράσης της  Ε.Κ.Ε. σε μια δημιουργική συναινετική και με δράση πορεία (διαδικασίες συνεργασίας με τα άλλα Κυπριακά σωματεία και οντότητες της Αττικής, την παροχή πρόσβασης τους στην Κυπριακή Εστία, την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και εξοπλισμού της «Κυπριακής Εστίας», τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το Κυπριακό, τον Πολιτισμό και τα ζητήματα της παροικίας).
·        Για τη συνέχιση της παραπάνω πορείας μέσα από ευρύτερες συγκλήσεις με άλλες δημοκρατικές συνιστώσες, με διαδικασίες ισότητας, αλληλοσεβασμού και συναίνεσης.
·        Για τη επαναφορά της ενίσχυσης της υπόστασης της Ο.Κ.Ο.Ε., της συνεχούς παρουσίας της στις δραστηριότητες των σωματείων-μελών σ' ολόκληρη την Ελλάδα, της ενίσχυσης της λειτουργίας τους, αλλά και το κυριότερο μέσα από μια πολύπλευρη πολιτική συναίνεσης ανάμεσα σ' όλες τις δημοκρατικές συνισταμένες του παροικιακού κινήματος.
·        Για να μην επιστρέψει η Ε.Κ.Ε. στην ανυποληψία με κλειστή την «Κυπριακή Εστία» μακριά από την παροικία, που την έριξε το 2013-15 και 2018-19 η ακροδεξιά και οι σύμμαχοι της
·        Για την προώθηση ενός προγράμματος δραστηριοτήτων για την Ε.Κ.Ε. και την Ο.Κ.Ο.Ε. για την επόμενη διετία. Πρόγραμμα που θα αποτελείται:
-         από την ανάγκη προώθησης - προβολής λύσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, των συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου, και της Ευρωπαϊκής πορείας της Κύπρου, του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Την εμμονή και προώθηση της κυρίαρχης άποψης του Εθνικού Συμβουλίου και των κύριων πολιτικών δυνάμεων του τόπου για μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού, που θα είναι βιώσιμη, λειτουργική και αποδεκτή μέσα από συνομιλίες από τις δύο πλευρές. Με τον κίνδυνο της συνομοσπονδιακής λύσης και της οριστικής διχοτόμησης να βρίσκεται ορατά μπροστά, απαιτείται αυξημένη εγρήγορση της παροικίας και γενικότερα του Ελληνικού Λαού για να αντιμετωπισθούν οι σημερινές προκλήσεις.
-         από την προώθηση της πολιτικής επαναπροσέγγισης με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους και ιδιαίτερα με το αποδημικό τους κίνημα.
-     από την προώθηση της αναβάθμισης των υπηρεσιών για τους απόδημους και επαναπατρισθέντες της Κυπριακής Δημοκρατίας.
-     από την προβολή της ζωής και δράσης της παροικίας (στον τομέα της ενημέρωσης, τη επανέναρξη της έκδοσης σε τακτική βάση «του Ενημερωτικού Δελτίου» που να είναι μια πολύχρωμη και πλουραλιστική φωνή διαλόγου και προβολής της παροικίας, του πολιτισμού, τεχνών, γραμμάτων, αθλητισμού, οικονομικών δραστηριοτήτων, προβολής του έργου των Κυπρίων στην Ελλάδα κ.ά.). Την περαιτέρω ανάπτυξη των ιστοσελίδων μας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
-         από την προώθηση των αρκετά σημαντικών συνδικαλιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει (αεροπορικά εισιτήρια,  εισαγωγικές εξετάσεις για ΑΕΙ, επαναπατρισμός, ασφαλιστικό, προβλήματα προσφύγων, ισότιμη αναγνώριση πτυχίων, δικαίωμα ψήφου για τους απόδημους, κ.ά.).
-         από τη συνέχιση των πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν οι πολιτιστικές ομάδες (χορευτικό, θεατρικό, χορωδία) και γενικότερα από ανάπτυξη πολύπλευρων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και συνεργασιών, προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης.
-         από την ανάπτυξη του κινήματος της αποδημικής Νεολαίας.


     Σας ενημερώνουμε  ότι  οι  εκλογές  για  την  Κυπριακή  παροικία  της  Αττικής θα γίνουν στις 17 Μαρτίου 2019 στην Κυπριακή Εστία (μετρό Συντάγματος, Μητροπόλεως, αριστερά στη Βουλής ως τον πεζόδρομο, δεξιά στην Υπερείδου και μετά στην οδό ΚΕΚΡΟΠΟΣ 3, ΠΛΑΚΑ). ΟΙ ώρες ψηφοφορίας είναι 8 πμ ως τις 7:30 μμ. Ψηφίζουμε με οποιοδήποτε έγγραφο μας ταυτοποιεί: Κυπριακή ταυτότητα, Κυπριακό διαβατήριο, Ελληνική ταυτότητα, Ελληνικό διαβατήριο, άδεια παραμονής, δίπλωμα οδήγησης, κλπ. Ψηφίζουμε με την οικογένεια μας (γονείς, παιδιά, σύζυγοι). Επειδή ως το μεσημέρι θα διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας, καλύτερα τις πρωινές ώρες να μετακινηθείτε με Μετρό από τους σταθμούς: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 
Αλκης ΦΑΡΜΑΚΗΣ (6974 339379),  Βασίλης ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ (6944 549677),  Γεώργιος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ (695 3001300), Γιώργος ΛΙΑΣΗΣ (6944 614465),  Θεοδόσης ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ (6936 536830),  Ιάκωβος (Βάκης) ΙΩΑΝΝΟΥ (6976 802742), Κακουλλής (Κούλλης) ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ (6972 910170), Παναγιώτης  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ (6947 612322),    Παναγιώτης  ΛΙΖΙΔΗΣ  (6944858203),    Συμεών   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ (6977 436460)

    ΚΑΛΕΣΜΑ:


Καλούμε τα μέλη και φίλους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ να ελέγξουν την ηγεσία του συνδυασμού τους, που με την διολίσθηση της στα κελεύσματα της ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ και ΑΚΡΑΙΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ κύκλων, έχουν εγκαταλείψει χάρη πρόσκαιρων "κερδών" το προοδευτικό τους πρόσημο.



Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ:
·        Είναι άραγε ενότητα η εγκατάλειψη του ομόφωνου κοινού προγράμματος με βάση την οποία για πρώτη φορά συγκροτήθηκε με ομοφωνία το ΔΣ της ΕΚΕ το 2017;
·    Είναι άραγε ενότητα η καταπάτηση της διαπαραταξιακής συμφωνίας για ενωτικό προεδρείο (ομόφωνο ψήφισμα για το Κυπριακό, κοινό πρόγραμμα δράσης, ομόφωνη κατανομή αρμοδιοτήτων, Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας, κλπ) και η αθέτηση των υποσχέσεων τους για εξυγίανση και εκδημοκρατισμό της Ο.Κ.Ο.Ε. αφού συναλλάχτηκαν πολιτικά, για να εξασφαλίσουν στην Ε.Κ.Ε και την Ο.Κ.Ο.Ε. θώκους.
·        Είναι άραγε ενότητα η λειτουργία τους σαν μέτωπο, αντιπαραθετικά με τα άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ. δημιουργώντας πολωτικό κλίμα και ακολουθώντας αντιδημοκρατικές και ετσιθελικές πρακτικές, συχνά παραβιάζοντας το Καταστατικό, τον Εσωτερικό Κανονισμό, τις ομόφωνες αποφάσεις και πλαίσιο βάσει του οποίου αρχικά συγκροτήθηκε το ενωτικό προεδρείο.
·      Ο ρεβανσισμός και η εχθρότητα που αποτέλεσαν το πρόγραμμα τους, είναι άραγε ΕΝΟΤΗΤΑ;

ΑΣ ΜΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ!!!
______________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":