ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

 ΚΡΕΣΕΝΤΟ   ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ  ΚΑΙ  ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΥ  ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ  ΚΥΚΛΟΥΣ  ΣΤΗΝ  ΚΥΠΡΟ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΥΡΩΠΗ.
ΑΠΟ  ΔΙΠΛΑ  ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ.


Περίληψη: 
Είμαστε μάρτυρες σε ένα Κρεσέντο, ένα θέατρο του Παραλόγου.
Ο Εθνικισμός και ο Σωβινισμός αναβιώνει στην Κύπρο. 
Με Νεοναζιστικά στοιχεία.
Μετά την καταστροφή του 1974 οι ίδιες ακραίες δυνάμεις ζητούν
ρεβάνς και ξεπροβάλουν ως φίδι  από το αυγό.
Δεν στηρίζουν την ανεξαρτησία της Κύπρου, την οποία δεν τιμούν

ή χαρακτηρίζουν Ουτοπία. 
Και θέλουν ακόμα να γίνει η Ένωσις (των) Κυπρίων

(μετά της) Ελλάδος

Άφρονες που δεν διδάσκονται από τα καταστροφικά τους λάθη.



Στην Ευρώπη μετά τη συντριβή του Ναζισμού και Φασισμού

εμφανίζονται παρόμοια φαινόμενα. (Και η ιδιαιτερότητα . . .

οι οπαδοί του ΣΥΝΦΙ Απόλλων στη Φρανκφούρτη ανεμίζουν

σβάστικες και σημαίες του ΕΛΑΜ) και διαμαρτύρονται  . . .

γιατί τους συνέλαβαν.


Στην παροικία η διολίσθηση της Αγωνιστικής Κίνησης (που πρόσκειται στην
ΕΔΕΚ) στα κελεύσματα της ακροδεξιάς έχει δημιουργήσει συνθήκες επιστροφής ..
στο παρελθόν. Ο κοινός τους τόπος ο «ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΣΜΟΣ» και η 
προσπάθεια να μη ισχύσουν οι συμφωνίες οι παροικιακές οργανώσεις
να στηρίζουν την διακηρυγμένη πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας 
για τη λύση του Κυπριακού.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε νέες πιο επικίνδυνες καταστάσεις.


ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 

Έδρα του ΑΠΟΕΛ και το έμβλημα του ΕΛΑΜ αριστερά
 
«Μέρα θλίψης για τον Κυπριακό Ελληνισμό»
Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ μας ενημερώνουν με ανακοίνωση τους (με αφορμή την 1η Οκτωβρίου - επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας) ότι συνεχίζουν τον αγώνα για ένωση.  Λένε:

«1η Οκτωβρίου. Παρόλο που η ανακήρυξη της Ζυριχικής εγκαθίδρυσης έλαβε χώρο στις 16 Αυγούστου, η 1η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την επέτειο ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Μια κολοβής κουτσουρεμένης ανεξαρτησίας και σε αυτήν θα αναφερθούμε σήμερα.

» Μέρα θλίψης λοιπόν η σημερινή για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Μέρα που ήταν η αρχή του κακού για το τι θα επακολουθούσε στην ελληνική μας πατρίδα. Η υπογραφή των ολέθριων συμφωνιών Ζυρίχης -Λονδίνου απεμπόλησε τον προαιώνιο πόθο που ήτο η άμεση Ένωσις και στάθηκε παράλληλα τροχοπέδη σε οποιαδήποτε άλλη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού όπως μιας Αυτοδιαθέσεως εντός τακτού και εύλογου προθεσμίας ή μιας Αυτοκυβέρνησης με προοπτική αυτοδιάθεσης. Κρίμα οι θυσίες των εθνομαρτύρων μας της ΕΟΚΑ.

» Δυστυχώς μετά από ένα συγκλονιστικό και ηρωικό τετραετές αγώνα, μετά από την απόρριψη τόσων ευκαιριών και σχεδίων λύσης του Κυπριακού, η πατρίδα μας παραδόθηκε αμαχητί στην χειρότερη λύση που θα μπορούσε να είχε δοθεί ποτέ. Μια λύση που άνοιξε τις κερκόπορτες στα αποβράσματα εκ Μογγολίας, μιας λύσης που έδωσε ξανά δικαιώματα στους εις διπλούν Τούρκους κατακτητές (Οθωμανοκρατία) ενώ είχαν απεμπολήσει κάθε «δικαίωμα» τους όσο αφορά την Κύπρο με την Συνθήκη της Λωζάνης.

» Για πρώτη φορά η Ένωσις, η βασική μακροπρόθεσμη εθνική επιδίωξις γινόταν ανέφικτη δια μιας ρητής και αναλλοίωτης συνταγματικής διατάξεως που απέκλειε εσαεί την Ένωση και μάλιστα με ξεκάθαρη απειλή στρατιωτικής επεμβάσεως των εγγυητριών δυνάμεων εάν θεωρείτο αναγκαίο για την διατήρηση του στάτους κβο (μονομερές δικαίωμα επέμβασης βλέπε 1974)».


Απαράδεκτη και καταδικαστέα η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «εμφύλιο σπαραγμό»
... Η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας σε «εμφύλιο σπαραγμό» στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Με αυτή την αναφορά ο Πρόεδρος εξισώνει τους παράνομους δολοφόνους της ΕΟΚΑ Β’ με τους υπερασπιστές της νομιμότητας και της δημοκρατίας, τους οποίους και προσβάλλει με το χειρότερο τρόπο. […]  ....  Διαβάστε Περισσότερα »


Απόσπασμα από ομιλία  μίας εκπαιδευτικού σε δοξολογία στην Αθηαίνου, σε αντιφασιστική (υποτίθεται) εκδήλωση δηλαδή την 28 Οκτωβρίου 2018:
» Ο εχθρός είναι εντός των τειχών κι έχει ήδη επιστρατεύει τα «παραισθησιογόνα» του.
Είναι αυτός ο ίδιος που κοιτάει απαξιωτικά τη γαλανόλευκη.

» Είναι ο ίδιος που τον βλέπεις στο οδόφραγμα να χαριεντίζεται με ντέφια, σφυριά και ταμπούρλα για να σου αποδείξει πως δεν είναι εθνικιστής και αγαπάει την ειρήνη.

» Είναι ο ίδιος που αύριο θα απαιτήσει στα ελληνορθόδοξα σχολεία σου να καταργηθούν η πρωινή Προσευχή, τα Θρησκευτικά, οι εθνικές επέτειοι, οι παρελάσεις γιατί ενοχλούν το παιδί του Μουσουλμάνου, του Βουδιστή του κάθε αλλόθρησκου.

» Είναι ο ίδιος που έχει επέμβει στα βιβλία της ιστορίας σου και την έχει παραποιήσει για να μη προκαλεί θυμό και οργή η αλήθεια της.

» Είναι ο ίδιος που διοργανώνει τις «πορείες περηφάνιας» και σου ζητάει να επιβραβεύσεις την διαστροφή».


«Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό που παρακολουθούμε την έξαρση του εθνικισμού – σοβινισμού στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Σειρά από γεγονότα έχουν το τελευταίο διάστημα προκαλέσει αναστάτωση στην κυπριακή κοινωνία. Προκαλούν ταυτόχρονα, πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τον προσανατολισμό και το περιεχόμενο της Παιδείας που προσφέρεται στα παιδιά μας. Παρόλο που το Υπουργείο σας έχει ήδη τοποθετηθεί χαρακτηρίζοντας τα περιστατικά αυτά ως «μεμονωμένα»… […]  Διαβάστε Περισσότερα »


Οι «Σύνδεσμοι Φιλάθλων» φυτώρια εθνικιστικών, σοβινιστικών , νέο-ναζιστικών ιδεών. Σύμπλευση με το ΕΛΑΜ (την Κυπριακή «Χρυσή Αυγή»)
    





Ανακοίνωση της Δρ. Ελένης Σταύρου, βουλευτού του ΔΗΣΥ, και κόρης του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ-Β Σύρου



 

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

. . . Αυτές οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι που λειαίνουν το έδαφος  για την άνοδο της ακροδεξιάς και την υιοθέτηση ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής και πολιτικής από διάφορες κυβερνήσεις. Εάν η ΕΕ συνεχίσει να προωθεί τις ίδιες πολιτικές, οι ακροδεξιές δυνάμεις θα ενδυναμωθούν ακόμη περισσότερο και ελλοχεύουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι για τους λαούς της Ευρώπης. Η άνοδος της ακροδεξιάς επιχειρεί ένα πισωγύρισμα της Ευρώπης στο σκοταδισμό και απειλεί βασικές ελευθερίες, δικαιώματα και κατακτήσεις των λαών. […]  Διαβάστε Περισσότερα »




. . . Υπερψηφίστηκε με 355 ψήφους υπέρ, 90 κατά και 39 αποχές το κοινό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καταδικάζει την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, σε συνέχεια σχετικής απόφασης και συζήτησης που είχε λάβει χώρα στην προηγούμενη Ολομέλεια του Οκτωβρίου. Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί τα κράτη-μέλη, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αναλάβουν τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους, μπροστά στον κίνδυνο ανόδου των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων. […]  Διαβάστε Περισσότερα »


Οταν σπάει το αυγό του φιδιού








ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΙΚΙΑ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ»  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (πρόσκειται στο Κίνημα Αλληλεγγύη της Ελ. Θεοχάρους) ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ (ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΝΩΣΙ) ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΛΕΤΗΡΑ ΓΡΙΒΑ.
 

Alexis Constantinou





Γιώργος Συλλούρης:
 Σχετικά με την πρόσκληση της 
Χρυσής Αυγής σε γεύμα στην Ευρωβουλή

Alexis Constantinou: Ισλαμομοφοβία, ρατσισμός
και αντι-μεταναστευτικό μένος 


ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ «ΕΝΔΟΞΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ» ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Ε.Κ.Ε. (ΑΝΑΣΥΡΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ – ΔΗΛ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΚΟΙΝΟΝ ΚΥΠΡΙΩΝ»)



ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ (του συνδυασμού Ενωτική Δημοκρατική Πορεία) με αφορμή την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος 15 Ιανουαρίου 1950
«… Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι Ελλαδίτες πολιτικοί ότι η Κύπρος δεν είναι απλά "ένα χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος" αλλά μια μεγαλόνησος με τεράστια γεωπολιτική, εμπορική, οικονομική και στρατηγική σημασία για την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες.

» Ένα "αεροπλανοφόρο",  που όλες οι χώρες θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν διακαώς και πολλές δυνάμεις το επιδίωξαν δια μέσου  των αιώνων και μάλιστα όχι όμαιμες, ομόγλωσσες, ομόθρησκες και ομοεθνείς όπως η μάνα Ελλάδα...  

» Αν η Κύπρος ήταν ενωμένη με την Ελλάδα δεν θα μπορούσαν οι γείτονες  εξ’  ανατολής να παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο του Αιγαίου με σχετική ευκολία, γιατί θα είχαν στα νότα τους την αιχμή της ελληνικής Κύπρου...

» Ούτε βέβαια θα εισέβαλλαν το 1974 στην Κύπρο…

»  Επιβάλλεται τέλος να συνειδητοποιήσουν ορισμένοι Κύπριοι ότι η λεγόμενη “κυπριακή συνείδηση" δεν έχει απολύτως καμία λογική, ιστορική ή πολιτική βάση, ούτε φυσικά τύχη ή προοπτική. Η δε θεωρία περί ανεξαρτησίας της Κύπρου με την έννοια της ουσιαστικής ανεξαρτησίας που, προσπάθησαν ορισμένοι στο παρελθόν να επιβάλουν στην κοινή γνώμη ως υλοποιήσιμο στόχο, είναι μια ουτοπία, που, αν λάβει κανείς  υπόψη τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, φαντάζει, πολιτική ανοησία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι πολλοί που επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου αλλά και την ύπαρξη της, χωρίς δε απολύτως καμία αμφιβολία η Τουρκία και ότι από μόνη της η Κύπρος είναι αδύνατο να αμυνθεί.

» Ας διαφυλάξουμε λοιπόν βαθειά μες στην καρδιά μας τη βούληση της λαϊκής κυριαρχίας του κυπριακού λαού της 15-1-1950 "Αξιούμεν την Ένωσι με την μητέρα Ελλάδα” και ας κάνουμε πράξη μας βίωμά μας και σύγχρονη πολιτική πρακτική μας την σύνδεση και συνεργασία Ελλάδος - Κύπρου σε όλους τους ζωτικούς τομείς, πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό, πολιτιστικό και Παιδεία και έχει ο Θεός...».

Το παραδίδουμε στην κρίση σας:
«Η θεωρία της ανεξαρτησίας είναι …. μια ουτοπία»
«Ας διαφυλάξουμε .. στην καρδιά μας τη βούληση της λαϊκής
κυριαρχίας του κυπριακού λαού της 15-1-1950
"Αξιούμεν την Ένωσι με την μητέρα Ελλάδα'” …
και έχει ο Θεός ».






ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ (του συνδυασμού ΕΛΛ.Α.Σ. με τις ακροδεξιές απόψεις) με αφορμή φιλολογικό μνημόσυνο για τον Γρίβα
».. Με ευλάβεια  και σεβασμό, τιμούμε σήμερα τον στρατηγό Διγενή.

» Τιμούμε τον άνθρωπο που ανάλωσε όλη τη  ζωή του στους αγώνες του έθνους. Τιμούμε τον αρχηγό της Ε.Ο.Κ.Α. Τιμούμε τον ενσαρκωτή των πόθων του Κυπριακού λαού για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.



» Ο ανθρώπινος νους και η ανθρώπινη σκέψη αποδεικνύονται αδύνατες και λίγες για να εκφράσουν το ανυπέρβλητο μεγαλείο του Διγενή.

» Γιατί ο Διγενής είναι ο ήρωας των ηρώων. Ο Διγενής είναι ο θρύλος των θρύλων. Ο Διγενής είναι ο Στρατηγός των Στρατηγών. Ο Διγενής είναι ο γνήσιος Έλληνας, τέκνο της Κύπρου. Ο Διγενής είναι ο άξιος της πατρί­δος.

» Μας έφυγε ο Διγενής κι ορφάνεψε η Κύπρος. Ας αναλογιστούμε αγαπητοί φίλοι πώς θα ήταν η Κύπρος μας σήμερα αν ζούσε ο Διγενής;

» Σίγουρα το νησί μας  ήταν σήμερα και πολιτικά Ελλάδα.


» Ο Αττίλας ή θα έσπαγε τα μούτρα του στην επιχείρηση εισβολής ή ούτε καν θα τολμούσε το επιχείρημα του. . . .

» Οι πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδας αποδείχθηκαν ανήμπορες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επιτελέσουν το εθνικό τους χρέος απέναντι στη Κύπρο και στον Ελληνισμό

Έτσι ήθελαν τον Οδηγό Σπουδών της Ε.Φ.Ε.Κ. οι του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ

» Στρατηγέ Διγενή. Η Ένωση των Κυπρίων Ελλάδος,  ένα καθαρά εθνικό σωματείο που ιδρύθηκε με αποκλειστικό στόχο και σκοπό τον αγώνα για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, ο Σύλλογος Ελλήνων Κυπρίων Επιστημόνων, που αγωνίζεται σταθερά και με πάθος για τη διατήρηση της ελληνικότητας της Κύπρου μας. και το Κ.Φ.Κ. ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, που αποτελούσε και αποτελεί τον εκφραστή των αρχών και αγώνων σου στο φοιτητικό χώρο, σε διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε το έργο σου.  Σε διαβεβαιώνουμε και διαλαλούμε σ' όλους ότι η Κύπρος ήταν και θα παραμείνει ελληνική.

» Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αρχές του Διγενή. Δεν έχουμε να δώσουμε λόγο ή απολογισμό σε κανέναν άλλο. Μόνο κριτήριο των λόγων και έργων μας η συνείδηση μας. ο Θεός και η αγάπη για την πατρίδα. Και αυτά μας καλούν να αγωνιστούμε για μια Κύπρο ελεύθερη, για μια Κύπρο μη ομοσπονδιακή, για μια Κύπρο πέρα ως πέρα  ελληνική.»

Το παραδίδουμε στην κρίση σας:
Η πλήρης διαστροφή της πραγματικότητας.
Ποιός ευθύνεται για την Κερκόπορτα που άνοιξε στον Αττίλα;
Εμείς πάντως ξέρουμε ποιοί.


__________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":