SOS ... ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ …



SOS  ...  ΠΑΙΧΝΙΔΙ   ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ  

Όπως ήδη αναφέραμε ο γερμανικός φαρμακευτικός κολοσσός Bayer αγόρασε την αμερικανική εταιρεία Monsanto, για 63.000 εκατομμύρια,(63 δις) τη μεγαλύτερη ξένη εξαγορά που έγινε ποτέ από μια γερμανική εταιρεία.(!!!)

Η Bayer, η οποία ανακοίνωσε ότι μετά την αγορά, εξαφανίζεται το εμπορικό σήμα της Monsanto, η οποία είναι τώρα ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο των προϊόντων και σπόρων ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ για την προστασία(!!!) των καλλιεργειών.

Ωστόσο, η απόκτηση της ΜΟΝΣΑΝΤΟ τελικά εγκρίθηκε από τις γερμανικές αρχές και η BAYER γίνεται ο μοναδικός ιδιοκτήτης της όχι αδικαιολόγητα κακόφημης ΜΟΝΣΑΝΤΟ των ΗΠΑ, η οποία προορίζεται για την παραγωγή σπόρων, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, τα οποία αποδεδειγμένα πλέον οδηγούν σε καρκίνο, λευχαιμία και τερατογενέσεις και γενικά σε μετάλλαξη του ανθρώπινου DNA μέσω της διατροφικής αλυσίδας

Το γερμανικό διοικητικό συμβούλιο γίγαντα ΜΠΑΓΙΕΡ, τον περασμένο Ιούνιο ενέκρινε την πώληση των 74.600.000 μετοχών, προκειμένου να αυξήσουν τα μετρητά για να ολοκληρώσει τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας, πράγμα το οποίο και έγινε ως ένα είδος ξεπλύματος του βρώμικου ονόματος της ΜΟΝΣΑΝΤΟ δια αυτού της ευυπόληπτης ΜΠΑΓΙΕΡ και έτσι να εισαχθούν ανεξέλικτα πλέον στην Ευρώπη αυτά τα προϊόντα προς θησαυρισμό μιας παγκόσμιας ελίτ σε βάρος της υγείας και της ζωής των ανθρώπων, επ’ ονόματι του χρήματος.

Για να πάρει την έγκριση των ΗΠΑ, η Bayer ανέλαβε να εκχωρήσει ορισμένες επιχειρηματικές μονάδες από σχεδόν 9.000 εκατομμύρια.(9δις) Με αυτή την έννοια, μέρος των όρων αυτής της συναλλαγής είναι ότι η Bayer πρέπει να παραδώσει όλες τις δραστηριότητές της στον τομέα των σπόρων προς σπορά στη γερμανική εταιρεία BASF. (!!!)

Εκτός αυτού, από την επιχείρηση σπόρων, η εταιρεία να πωλήσει επίσης στη Λεβερκούζεν Ludwigshafen την «ψηφιακή γεωργία» και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ επιχείρηση με γλυφοσινικό αμμώνιο, το οποίο αντιπροσωπεύει ένα συνολικό κύκλο εργασιών 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Η BASF έχει πληρώσει περίπου 7,6 δισ. Ευρώ. Το περασμένο Ιούνη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε τελικά το πράσινο φως σε αυτήν τη συγχώνευση υπό την προϋπόθεση αυτή.

Για να επιτύχει τελικά την έγκριση, η Bayer έπρεπε να κάνει τη μεγαλύτερη συμφωνία δέσμευσης που έχει συναφθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για εξαγορά, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε ήδη εγκρίνει (!!!) τη συγχώνευση τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, επίσης με όρους.

H αγορά έχει μεταφερθεί στη Bayer. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία θέλει να επιτύχει 6.000 εκατομμύρια ευρώ (7.000 εκατομμύρια δολάρια) μέσω νέων δράσεων που ξεκίνησε χθες μέχρι περίπου 20.000 εκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα στη χρηματοπιστωτική αγορά.

Δεν είναι γνωστό πώς θα γίνει η συγχώνευση αυτή στη χρηματιστηριακή αγορά. Η εταιρεία Monsanto αμφισβητείται ως παραγωγός του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου glyphosate. Για χρόνια, η Monsanto είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σπόρων στον κόσμο.

Η ανακοίνωση της εξαγοράς από την Bayer Monsanto εγινε μόλις πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2016. Από τότε, τόσο η Bayer και η Monsanto έπρεπε να αποκτήσουν άδειες σε περίπου 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.(!!!)
Η τιμή αυξήθηκε από την αρχική προσφορά, αλλά και τον αριθμό των τμημάτων που τελικά καταλήγουν να αγοραστούν από την Bayer σε πολύ υψηλότερη τιμή από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, μια και το παιχνίδι είναι πολύ χοντρό αφού εκατομμύρια στόματα και ολόκληρες γενεές θα γεμίζουν τις τσέπες της ΜΠΑΓΙΕΡ μέσω της αλυσίδας ΣΤΟΜΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΑΣΘΕΝΕΙΑ- ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η Bayer αναμένει να έχει κέρδος 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από το 2022.(Την αλήθεια βεβαίως δεν την λένε για ευνόητους λόγους για να παρουσιάζεται ως μια αθώα εμπορική πράξη). Με την εξαγορά της Monsanto, θα αναλάβει και η Λεβερκούζεν επίσης, τα υψηλά χρέη των Αμερικανών, αν όλο αυτό δεν είναι ένα στημένο παιχνίδι από πριν από την παγκόσμια ελίτ.

(Mετάφραση-απόδοση από τα ισπανικά έχοντας ως βασική πηγή δημοσίευμα των FORBES Mexico Πέτρος Μ. Πέτρου)

_______________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":