Η Λίστα διαγραφής δανείων που έγκρινε ο Χάρης Γεωργιάδης, και ο «εκλελεγμένος αξιωματούχος» του οποίου το όνομα λογοκρίθηκε ….

Η  Λίστα  διαγραφής  δανείων  που  έγκρινε  ο  Χάρης Γεωργιάδης,  και  ο «εκλελεγμένος αξιωματούχος»  του  οποίου  το  όνομα  λογοκρίθηκε ….

«Εμπλοκή του Χ. Γεωργιάδη σε διαγραφή δανείων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Συνεργατική, αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο Γενικός Ελεγκτής, Οδ. Μιχαηλίδης. Μάλιστα, είπε ότι κατέχει λίστα, η οποία στάλθηκε από την ΣΚΤ προς τον Υπουργό Οικονομικών, για διαγραφή δανείων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.


Ο πρόεδρος της Ερευνητικής Γ. Αρέστη, επεσήμανε ότι πρόκειται για πολύ βαριά κατηγορία, θέση με την οποία συμφώνησε ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος είπε ότι θα παραδώσει την λίστα στην Επιτροπή»

… Ώστε δεν ήταν μόνο ένα άτομο, αλλά ολόκληρη λίστα από άτομα για τα οποία ο Χ. Γεωργιάδης, χωρίς διαφάνεια, αποφάσισε να κάνει διαγραφές [«δωράκια» ας πούμε;..:)];

… Δηλαδή να υποθέσουμε ότι ο «πρόεδρος», «εκλελεγμένος αξιωματούχος του κράτους» στον οποίο έγινε αναφορά στην κατάθεση Πηγασίου τον Ιούλιο ότι ήταν στη λίστα – τζιαι επέμενε το συνεργείο του Γεωργιάδη, ο Χατζηγιάννης κοκ, να διαγραφεί δάνειο, το οποίο φαινόταν να ήταν προνομιακή μεταχείριση «πολιτικά εκτεθειμένου προσώπου»;

Ο κ. Αρέστη σωστά είπε ότι είναι σοβαρή καταγγελία. Άντε να δούμε αν θα βοηθήσει και η δικαστική εξουσία μπας και βγούμε από αυτόν το βάλτο της διαπλοκής των παρεών των συναγερμικών ημετερολόγων. Να δούμε με ποιά κριτήρια έγιναν οι διαγραφές, γιατί εμπλάκηκε ένας υπουργός, και αν υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων για τις αποφάσεις του κ. Γεωργιάδη …

Α. Θεολόγου: Ο Υπ. Οικονομικών όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί


Για να ολοκληρωθεί ανεμπόδιστα το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού πρέπει κάποιοι να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους υπέδειξε η Ανεξάρτητη Βουλευτής Άννα Θεολόγου, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών όφειλε να είχε ήδη υποβάλει παραίτηση.


Μιλώντας στον Άστρα, τόνισε πως στην τελευταία έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τον Συνεργατισμό, προκύπτουν ποινικές ευθύνες που κατονομάζονται και ίσως να αποτελέσουν τεκμήρια σε μια πιθανή δικαστική διαδικασία.

Το να ευρίσκονται, είπε, κάποιοι ακόμη στις θέσεις τους, την ώρα που διεξάγεται μια διερευνητική διαδικασία με αποτέλεσμα κάποια συμπεράσματα, υπάρχει πιθανότητα να καταστραφούν στοιχεία ή μπορεί να μην επιτρέψουν πρόσβαση σε σειρά δεδομένων.

Στο μεταξύ η Ανεξάρτητη Βουλευτής, επεσήμανε πως όταν υπέβαλε καταγγελία στον Γενικό Εισαγγελέα, τον περασμένο Απρίλιο, την ώρα που τροχοδρομείτω η συμφωνία για το Συνεργατισμό, είχε αναφερθεί σε διαγραφές δανείων ένεκα των προεδρικών εκλογών. Τα στοιχεία, είπε, δεν ήταν ανυπόστατα καθώς, σύμφωνα με την ίδια, δόθηκαν σε αυτή αλλά και σε άλλους βουλευτές.

___________________________________________________________________________

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ    ΤΕΥΧΟΣ     ΑΡ. 49 ΤΗΣ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ    ΑΠΟΨΗΣ                                     ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ    ΤΟ    ΝΕΟ  ...

Το νέο blogspot μας - Αρχείο Τευχών "Δημοκρατικής Άποψης":